Priprema se Sporazum o socijalnom osiguranju sa Bugarskom

„Sporazum će važiti i u oblastima penzijskog, invalidskog i zdravstvenog osiguranja, povrede na radu i profesionalne bolesti, novčane naknade za slučaj nezaposlenosti, dodatka za djecu i administrativne pravne pomoći“, kaže se u saopštenju
53 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković, Ivailo Kalfin, Foto: Vlada Crne Gore
Predrag Bošković, Ivailo Kalfin, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 25.11.2014. 20:11h

Potpisivanje Sporazuma o socijalnom osiguranju omogućiće crnogorskim i bugarskim državljanima ostvarivanje tih prava na osnovu rada i osiguranja u inostranstvu, ocijenjeno je u razgovoru ministra rada i socijalnog staranja Predraga Boškovića sa resornim kolegom iz Bugarske.

„Sporazum će važiti i u oblastima penzijskog, invalidskog i zdravstvenog osiguranja, povrede na radu i profesionalne bolesti, novčane naknade za slučaj nezaposlenosti, dodatka za djecu i administrativne pravne pomoći“, kaže se u saopštenju.

Bošković je u Sofiji razgovarao sa ministrima rada i socijalnog staranja Ivailom Kalfinom koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima koje se preduzimaju u cilju potpisivanja sporazuma o socijalnom osiguranju.

On je ocijenio da je Crna Gora na putu evropskih integracija lider u regionu i da u tome ima punu podršku Vlade Bugarske.

“Na putu evropskih integracija, kojim ste krenuli, Crna Gora ima našu punu podršku. Naša iskustva i praksu ćemo sa zadovoljstvom podijeliti sa vama”, zaključio je Kalfin.

Bošković je zahvalio bugarskom kolegi na podršci, ističući da će saradnja u oblastima zaštite na radu i socijalne i dječije zaštite, pogotovo po pitanju starih osoba, biti od posebnog značaja za reforme u Crnoj Gori.

Bošković je razgovarao i sa ministrom rada i socijalnog staranja Makedonije Dimetom Spasovim o rješavanju pitanja raseljenih sa Kosova uoči regionalne koferencije koja će se od sjutra do 28. novembra održati u Skoplju.

Bonus video: