Uniprom otvorio rekonstruisani hotel Budva

638 pregleda 7 komentar(a)
hotel Budva, Foto: OR
hotel Budva, Foto: OR
Ažurirano: 22.11.2014. 17:17h

U Budvi je danas, uz prisustvo visokih zvanica, svečano otvoren rekonstruisani hotel Budva.

Kompanija Uniprom, u čijem je hotel vlasništvu, u njegovu rekonstrukciju je uložila oko 20 miliona eura.

Novi hotel će značajno doprinijeti opštem utisku Budve kao metropole turizma.

"Trudili smo se zbog imena, lokacije, tradicije i značaja koji ovaj hotel ima da damo doprinos da se Budva sa razlogom smatra ljepoticom Jadrana, a ne samo naše obale. Projektni zadatak smo izradili sa imperativom da se naglase Mediteran, naša obala i osjećaj mjere i kvaliteta, što Budva zaslužuje i očekuje od svih koji u njoj stvaramo. Koristili smo prednosti i blagodeti koje daje sama priroda kao i kultura življenja i građenja po kojima je bila decenijama poznata", rekao je na otvaranju vlasnik Uniproma, Veselin Pejović.

Gradonačelnik Budve, Lazar Rađenović, kazao je da je zadovoljan što je hotel visoke kategorije otvoren u tom gradu, te što je zadržano njegovo staro ime - "Budva".

U hotelu će biti zaposleno oko 70 turističko-ugostiteljskih radnika, prevashodno iz Budve, koji su posebno edukovani za rad u hotelu.

Hotel Budva ima u ponudi 77 dvokrevetnih soba visokog kvaliteta, kao i četiri porodične sobe, apartmana. Sve sobe su modernog dizajna, elegantne i opremljene direktnom telefonskom linijom, Wi-Fi internetom, LCD televizorom sa kablovskim programom, mini barom, elektronskim sefom, centralnim klima uređajem i kupatilom sa tuš kabinom i fenom.

U okviru hotela postoji otvoreni bazen, wellness centar.

Hotel će biti opremljen tako da će moći da prima goste tokom čitave godine. U okviru hotela će raditi i autentični restoran sa predivnom terasom koja gleda na more.

Bonus video: