Sporna nabavka računara za potrebe MUP-a od 336.000 eura

Državna komisija je naložila Upravi za imovinu da u roku, od 15 dana, ponovo vrednuje ponude i donese zakonitu odluku
1054 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme "G Tech" DOO Podgorica i poništila Odluku Uprave za imovinu da se za potrebe nabavke i isporuke računara, i računarske opreme, Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), izabere ponuda firme “Saga CG” iz Podgorice.

Na tenderu, procijenjene vrijednosti 336.000 eura Uprave za imovinu, a za potrebe MUP-a, ponude firmi “Čikom” i “G Tech” iz Podgorice, ocijenjene su kao neispravne.

Državna komisija je naložila Upravi za imovinu da u roku, od 15 dana, otkloni nepravilnsti, ponovo vrednuje ponude i donese zakonitu odluku. Sredstva uplaćena za vođenje žalbenog postupka Komisija će vratiti žaliocu, u iznosu od 3.360 eura, po pravosnažnosti ovog rješenja, a naručioca sporne nabavke-Upravu za imovinu je obavezala da mu nadoknadi troškove sastavljanja žalbe u iznosu od 968 eura.

Komisija je utvrdila da su bili osnovani navodi žalioca da je ponuda prvorangirane “Saga CG” “neispravna iz razloga što za stavke 1 i 8 tehničkih karakteristika ili specifikacija nije ponudio odgovarajući garantni period i što za stavku 4 nije ponudio bateriju koja je zamjenjiva od strane korisnika”.

Državna komisija je našla da je naručilac sporne nabavke pobijanom odlukom “nepotpuno i nepravilno utvrdio činjenično stanje od značaja za ocjenu ispravnosti ponude “Saga CG”, te da je na tako utvrđeno činjenično stanje pogrešno primijenio materijalno pravo kada je ponudu ovog ponuđača cijenio kao ispravnu”.

Bonus video: