Veliki protest građana Rožaja 21. novembra

Upravni odbor i članovi nevladine organizacije (NVO) Manjinski akcionari Gornjeg Ibra iz Rožaja danas su se dogovorili da se protest građana pod nazivom "Spasimo Rožaje" održi na gradskom trgu u 13 sati
15 komentar(a)
Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 12.11.2014. 13:48h

Protest građana Rožaja, povodom teškog ekonomskog stanja u tom gradu i ignorisanja zahtjeva radnika sa sjevera u Skupštini, biće održan 21. novembra, saopštili su organizatori.

Upravni odbor i članovi nevladine organizacije (NVO) Manjinski akcionari Gornjeg Ibra iz Rožaja danas su se dogovorili da se protest građana pod nazivom "Spasimo Rožaje" održi na gradskom trgu u 13 sati.

U saopštenju radnika i manjinskih akcionara Gornjeg Ibra navodi se da je ekonomsko stanje u Rožajama dovedeno na prosjački štap.

„U Rožajama preko šest hiljada građana živi od socijalne pomoći od koje ne može ni da se preživi, na hiljade je iseljeno, mladi nam svakodnevno odlaze, penzioneri preživljavaju sa 100 eura, dok bivši radnici žive od žive od 70 eura, koje primaju sa Biroa rada“, dodaje se u saopštenju.

Manjinski akcionari i radnici smatraju da konačno građani Rožaja, radnici, penzioneri, studenti i socijalno ugroženi moraju da ukažu na stanje u Rožajama.

„Pozivamo ih da taj dan svi izađu na trg, da izvedu svoje porodice, da bi poslali Vladi i Skupštini poruku da Rožaje i sjever više neće trpjeti zapostavljenost, diskriminaciju, nezakonitosti, korupciju, pljačku i ignorisanje zahtjeva“, navodi se u saopštenju.

Manjinski akcionari i radnici pozvali su radnike, građane i studente iz drugih opština sa sjevera da se pridruže protestu.

„Očekujemo da će to biti do sada najveći protest koji je održan u Rožajama i da će taj dan Rožajci pokazati da neće dozvoliti da se grad uništi i iseli“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: