Damjanović na Berlinskom ekonomskom forumu

Damjanović, koji je jedini učesnik foruma iz Crne Gore, održaće govor na temu Zapadni Balkan i Evropska unija (EU) - jačanjem regionalne saradnje do cilja
0 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.11.2014. 12:45h

Predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i poslanik Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksandar Damjanović učestvovaće na Berlinskom ekonomskom forumu 2014-24.

Damjanović, koji je jedini učesnik foruma iz Crne Gore, održaće govor na temu Zapadni Balkan i Evropska unija (EU) - jačanjem regionalne saradnje do cilja.

Berlinski ekonomski forum, čija je tema Održive ekonomije, održive tehnologije, održive industrije, tradicionalno organizuju Institut za kulturnu diplomatiju, kao i neke druge vodeće organizacije.

Iz SNP-a je saopšteno da će forum, koji je počeo danas, okupiti više od 300 svjetskih lidera u oblasti politike i ekonomije, zajedno sa visokim akademicima i vodećim predstavnicima privatnog sektora iz svih krajeva svijeta.

Između ostalih u radu Foruma učestvovaće bivši premijer Škotske, Džek Mekonel, bivši ministar finansija Grčke Jorgos Papakonstantinu, vicekancelar Ričard B. Dejvis, guverner sa Maldiva, Azima Adam, bivši direktor Finmehanika, Alesandro Pansa, bivši srbijanski premijer Mirko Cvetković i izvršni direktor Kolumbijske berze, Rahia Bandaranaike.

Forum, kako je saopšteno, traje do srijede.

Bonus video: