Održana radionica o proizvodima i uslugama Skadarskog jezera

Iz UPCG saopšteno je da je cilj obuke jačanje saradnje turističkih agencija sa poslodavcima i proizvođačima koji posluju na teritoriji Skadarskog jezera i u pograničnom području, u dijelu realizacije zajedničkih marketinških aktivnosti, kao i testiranja postojećih i implementacije novih ruta
64 pregleda 0 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Shutterstock
Skadarsko jezero, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.11.2014. 14:55h

Edukativna radionica na temu Turistički proizvodi i usluge Skadarskog jezera i neposrednog okruženja održana je danas u Miločeru, u okviru EU projekta Prekogranične rute za jačanje turističkog sistema i ekonomski razvoj Skadarskog jezera - LakeRoutes.

Iz Unije poslodavaca (UPCG) saopšteno je da je cilj obuke jačanje saradnje turističkih agencija sa poslodavcima i proizvođačima koji posluju na teritoriji Skadarskog jezera i u pograničnom području, u dijelu realizacije zajedničkih marketinških aktivnosti, kao i testiranja postojećih i implementacije novih ruta.

Događaj je organizovala Unija u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje (ZZZ) i Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća (DMSP), a uz podršku Centra za inicijative u oblasti održivog turizma.

Predavači na radionici bili su Svetlana Vujičić i Bojana Sekulić.

„U interesu unapređenja turističke i ekonomske valorizacije ovog regiona, predstavnici turističkih agencija bili su u prilici da u direktnoj komunikaciji sa lokalnim proizvođačima/preduzećima razmijene iskustva i diskutuju o konkretnim modelima saradnje koji mogu obezbijediti kvalitetniju usklađenost buduće turističke ponude i tražnje“, rekli su iz UPCG.

Projekt menadžer UPCG, Mirza Mulešković upoznao je učesnike sa realizovanim i planiranim aktivnostima i predstavio nove turističke rute kreirane u sklopu projekta LakeRoutes koje su predstavnici turističkih agencija veoma pozitivno ocijenili.

Učesnici obuke zainteresovani su za grantove koje će UPCG dodijeliti u toku trajanja ovog projekta, naročito jer su namijenjeni upravo za potrebe dizajniranja glavnog proizvoda - novih turističkih ruta na Skadarskom jezeru i pograničnom području.

Bonus video: