Lazović: Liberalizacija osnovni uslov kvalitetne konkurentnosti

Lazović je kazao da je otvaranje predstavništva Ericssona u Crnoj Gori od izuzetnog značaja za cjelokupan poslovni ambijent i svojevrsna promocija investicionih mogućnosti u Crnoj Gori
56 pregleda 0 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vujica Lazović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.11.2014. 14:23h

Liberalizacija tržista osnovni je uslov kvalitetne konkurentnosti i razvoja i rasta ekonomije, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, Vujica Lazović.

Prema njegovim riječima, tržište mobilnih komunikacija je moguće dalje razvijati okončanjem procesa digitalizacije u Crnoj Gori.

"Bitna primjena tako oslobođenog spektra digitalne dividende je dalji razvoj mobilnih komunikacionih mreža, za što je u Crnoj Gori stvoren pravni ambijent, donošenjem odgovarajućih strateških, zakonskih i drugih propisa”, rekao je Lazović na sastanku sa menadžmentom M:tel-a, Ericssona i Telekoma Srbija.

Na sastanku je predstavljen Ugovor o Managed servisu između kompanija M:tel i Ericsson, prvi tog tipa u Crnoj Gori.

"Ugovor se odnosi na usluge upravljanja i održavanja telekomunikacione opreme i cjelokupne mrežne infrastukture i uključuje transfer 36 iskusnih telekominikacionih i informaciono-tehnoloških (IT) stručnjaka, trenutno zaposlenih u kompaniji M:tel, koji će nastaviti karijeru u kompaniji Ericsson, što predstavlja primjer odgovornog ekonomskog i socijalnog poslovanja”, navodi se u saopštenju.

Ugovorom će, kako smatraju predstavnici obje kompanije, najviše dobiti korisnici M:tel-a, kojima će biti obezbijeđena najkonkurentnija moguća usluga u oblasti telekomunikacija.

Lazović je kazao da je otvaranje predstavništva Ericssona u Crnoj Gori od izuzetnog značaja za cjelokupan poslovni ambijent i svojevrsna promocija investicionih mogućnosti u Crnoj Gori.

Bonus video: