Utihnula gradnja u Petrovcu i Budvi

Vlasnik kompanije “Zetagradnja” Blagota-Baća Radović otklonio je sumnju da će višespratnica, koja je promijenila panoramu Petrovca i zbog koje se buni dio mještana, ostati nedovršena. On je za “Vijesti” kazao da će radovi biti nastavljeni nakon Nove godine
54 pregleda 15 komentar(a)
Blue sail, Foto: Vuk Lajović
Blue sail, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.11.2014. 06:44h

Iako je građevinska sezona u punom jeku, to se ne bi moglo reći za Petrovac, gdje su građevinske mašine, na gotovo svim velikim gradilištima praktično utihnule.

Svakako najveći projekat je izgradnja 11- spratnog kondo hotela “Blue sail” u samom srcu grada, zajednički projekat dvije podgoričke firme “Zetagradnje” i kompanije “Ljetopis automotive”, koji je ugrubo završen.

Osim na ovom, radovi su privremeno zaustavljeni i na ostalim susjednim gradilištima, a ovih dana nema ni radnika.

Vlasnik kompanije “Zetagradnja” Blagota-Baća Radović otklonio je sumnju da će višespratnica, koja je promijenila panoramu Petrovca i zbog koje se buni dio mještana, ostati nedovršena. On je za “Vijesti” kazao da će radovi biti nastavljeni nakon Nove godine.

Radović ističe da firma trenutno ima dosta posla na drugim gradilištima, pa je projekat u Petrovcu ostvaljen za početka 2015. Naveo je da nijesu prodali nijedan apartman, niti im je to namjera.

A kako se navodi na sajtu “Blue sail” će, osim različite strukture apartmana, objedinjavati i niz ostalih sadržaja, od luksuznog restorana, barova i kafea, bazena, wellness&spa, kao i troetažnu garažu.

Radovi su stali i na još nekoliko velikih gradilišta u Petrovcu, gdje prema riječima mještana, radnika praktično da i nema. Građevinaca nema ni u kondo kompleksu u Rafailovićima, a slabiji se gradi i u centru Budve. Pominje se da je uzrok trenutnom zatišju na budvanskim gradilištima manjak ruskog novca i mala zainteresovnost kupaca za stanove i apartmane. Dio Petrovčana se bunio protiv izgradnje višespratnica u tom gradiću.

Bonus video: