Brković ne bi da vraća 21 milion eura

Brković je među najzaduženijim Crnogorcima. Njegovi dugovi iznose oko 200 miliona
221 pregleda 7 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.11.2014. 16:22h

Izvođenjem dokaza u Privrednom sudu juče je nastavljena parnica koju je vlasnik Vektre Montenegro Dragan Brković poveo protiv Crnogorske komercijalne banke (CKB) kojoj osporava potraživanje u iznosu od 20,9 miliona eura.

Ročište je sudija Privrednog suda Jelka Drašković Vojvodić ipak odgodila za 4. decembar. Brkovićevom punomoćniku Ranku Grbavcu ostavila je rok od tri dana da precizira pismenim podneskom zadatak za vještaka ekonomsko finansijske struke.

Advokatu CKB-a Filipu Jovoviću sud je naložio da dostavi original ugovora o restrukturiranju dugova Brkovićevićevoj firmi iz 2010. godine za koje je Vektra Montenegro garantovala da će biti vraćeni.

Zbog ovog nevraćenog kredita Vektri Montenegro je u decembru 2012. godine Privredni sud uveo stečaj. Prije nekoliko mjeseci Apelacioni sud Crne Gore prihvatio je plan reorganizacije za ovu Brkovićevu kompaniju.

Brković je među najzaduženijim Crnogorcima. Njegovi dugovi iznose oko 200 miliona. Zbog nevraćenih kredita, uvedeni su stečajni postupci za više kompanija u vlasništvu Dragana Brkovića.

Bonus video: