Kim Džong Un operisao cistu

Strani ljekari-specijalisti otputovali su u Pjongjang da bi operisali Kima i uklonili cistu krajem septembra ili u oktobru
2 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.10.2014. 11:19h

Lider SJeverne Koreje Kim Džong Un operisao je cistu na članku noge, a zahvat su uradili strani specijalisti, javljaju južnokorejski mediji.

Južnokorejska obavJeštajna agencija saopštila je da je lider SJeverne Koreje Kim Džong Un, koji je do nedavno bio odsutan iz javnosti skoro šest sedmica, imao operaciju uklanjanja ciste na članku noge, prenIJela je danas južnokorejska državna agencija.

Prema informacijama, cista je pronađena kod Kima početkom maja. Strani ljekari-specijalisti otputovali su u Pjongjang da bi operisali Kima i uklonili cistu krajem septembra ili u oktobru. Kim je nestao iz javnog života nakon što je sa suprugom prisustvovao koncertu početkom septembra.

Kimovo neobjašnjeno i dugo odsustvo bilo je praćeno spekulacijama o njegovom zdravlju pa čak i o državnom udaru. Lider Sjeverne Koreje konačno se pojavio sredinom oktobra kada ga je državna televizija prikazala kako hoda sa štapom tokom inspekcije novom stambenom kompleksu u Pjongjangu.

Nacionalna obavještajna služba Južne Koreje saopštila je i da ima informaciju da je Kim degradirao oko 200 vojnih oficira i da je izvršeno 50 smrtnih kazni u Sjevernoj Koreji od početka ove godine, prenijela je agencija AFP.

Južnokorejska obavještajna služba navela je da je od 50 egzekucija najveći broj izveden nad ljudima bliskim Kimovom ujaku i nekadašnjem političkom mentoru Džang Song-Teku. Džang je ubijen u decembru prošle godine jer je proglašen krivim za izdaju i korupciju.

Bonus video: