Bar kao nova destinacija za kruzere

Kako bi predstavili moguću ponudu za turiste sa kruzera, za predstavnike Carnival-a UK organizovan je obilazak lokalnih atrakcija među kojima su se našli Stari grad Bar, Stara Maslina, Dvor Kralja Nikole i centar grada
85 pregleda 10 komentar(a)
Stari bar, Foto: Anto Baković
Stari bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 26.10.2014. 15:49h

Kontejnerski terminal i generalni tereti (KTGT) organizovao je ove sedmice posjetu direktora lučkih operacija Carnival-a UK i predstavnika kruzing kompanija P&O Cruises and Cunard, Stevena Younga, Baru u cilju promocije grada kao nove destinacije.

Iz KTGT-a, čiji je većinski vlasnik turski Global Ports, saopšteno je da je Carnival UK dio Carnival UK grupe, koja objedinjava devet različitih kruzing kompanija, uključujući P&O Cruises and Cunard.

Kako bi predstavili moguću ponudu za turiste sa kruzera, za predstavnike Carnival-a UK organizovan je obilazak lokalnih atrakcija među kojima su se našli Stari grad Bar, Stara Maslina, Dvor Kralja Nikole i centar grada. Gosti su takođe obišli i Stari grad Ulcinj, Kopakabana plažu i Adu Bojanu, a u saradnji sa kompanijom Plantaže, organizovan je i obilazak vinograda Plantaža i podruma Šipčanik.

“Iako Bar ima atraktivne lokacije koje se mogu predstaviti turistima sa kruzera, posebno interesovanje kod predstavnika kompanije Carnival UK izazvali su festivali koji promovišu lokalnu tradiciju, poput Maslinijade i Dana vina i ukljeve”, saopštila je direktor marketinga Global Portsa, Ceylan Erzi.

Global Ports će, kako je dodala, nastaviti da promoviše Bar kao novu destinaciju i investicijama u infrastrukturu kako bi na kvalitetan način mogao da dočekuje kruzere u narednom periodu.

“To će imati velikog efekta na lokalnu ekonomiju”, poručila je Erzi.

Predstavnici Carnival UK sreli su se i sa predsjednikom Opštine Bar, Zoranom Srzentićem, direktorom Turističke organizacije Bar, Nedom Ivanović i generalnim direktorom Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Željkom Radak Kukavičić.

“Paralelno sa razvojem komercijalnih lučkih poslova koje obavlja, Global Ports koristi svoje iskustvo i razvijenu mrežu kontakata da barsku luku pozicionira i kao kruzing destinaciju”, navedeno je u saopštenju.

Global Ports je najveći kruzing operator u svijetu. Trenutno upravlja sa osam komercijalnih i kruzing luka u Turskoj i van nje, uključujući onu u Barseloni koja je vodeća evropska luka za kruzere.

U lukama kojima upravlja, Global Ports godišnje usluži preko 4,2 miliona putnika kruzera.

Bonus video: