Tužbom od Kolarevića traže 2,8 hiljada eura

Advokati Kolarevićeve firme poručili da KMG Čolović nije dostavio dokaz da je mermer stvarno isporučen, moguć dogovor van suda
64 pregleda 0 komentar(a)
Edin Kolarević, Foto: Luka Zeković
Edin Kolarević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.10.2014. 18:24h

Kompanija KMG Čolović tužila je Sublime development, firmu Edina Kolarevića, sestrića crnogorskog premijera, od koje zbog isporučenog, a neplaćenog mermera potražuje nešto više od 2,82 hiljade eura.

Povjerilac to nije mogao naplatiti u izvršnom postupku, zbog čega je nastala parnica u Privrednom sudu. Iz Sublime developmenta su pokušali da ospore fakturu po osnovu kojeg se sad potražuje novac.

Advokatica KMG Čolović Jelena Ilinčić saopštila je, međutim, juče pred sudom da je 28. februara 2012. faktura djelimično plaćena, što dokazuje da su tuženom fakture uručene.

Ona je tražila od sudije Blaža Jovanića da se kao svjedoci saslušaju predstavnici tužioca i jedno ovlašćene lice iz Tirane koje je upoznato sa isporukom ove robe, ali je sudija odbio taj zahtjev.

Punomoćnik Sublime developmenta Miroslav Adžić tražio je rok za izjašnjenje i istakao da KMG Čolović u dosadašnjem dijelu sudskog postupka nijesu dostavili dokaz da je roba stvarno isporučena.

On je napomenuo da bi tužilac trebalo da dostavi dokaz da je roba (i u kojem obimu) zaista isporučena. Imajući u vidu da je, prema tvrdnjama tužioca, mermer samo djelimično plaćen, Adžić je ostavio kao mogućnost da roba koju je Sublime development naručio nije u potpunosti isporučena.

Iz Kolarevićeve firme nagovijestili su i mogućnost mirnog rješavanja ovog spora van suda, budući da se ne radi o većem iznosu potraživanja.

Sudija Jovanić naredno ročište je zakazao za 23. decembar. U Privrednom sudu tokom ove godine ovo je treća parnica koju povjerioci vode protiv Kolarevićeve firme.

Nikšićka firma Mehanizacija i programati tužbom pokušava da naplati dugovanje od 70.000 eura. CKB je dobila u svoju korist prvostepenu presudu zbog nevraćenog kredita u iznosu od 2,25 miliona eura.

Bonus video: