Brkovićeva Boka tone za 1,1 milion, gubitak veći nego lani

0 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.10.2014. 14:51h

Vektra Boka je za devet mjeseci ove godine ostvarila gubitak od 1,1 milion eura, koji je za 400 hiljada veći nego u istom periodu lani.

Ukupna poslovni prihod je bio milion i po ili oko 100 hiljada više nego lani.

Gubitak je ostvaren jer je stavka “ostali poslovni rashodi” povećana za pola miliona, sa 645 hiljada na 1,15 miliona.

Akumulirani gubitak kompanije na kraju septembra iznosio je 32,7 miliona eura, odnosno za oko milion više nego godinu ranije.

Imovina kompanije procjenjena na 54 miliona, skoro isto kao i lani. Dugoročne obaveze kompanije iznose 1,2, a kratkoročne 12,8 miliona eura.

Vektra Boka je dio grupe biznismena Dragana Brkovića.

Crnogorska komercijalna banka i OTP faktoring dvije godine traže uvođenje stečaja u Vektra Boku zbog duga od oko četiri miliona eura. Prema podacima Centralne banke, račun Vektra Boke je blokiran četiri godine ili 1.492 dana a dug po blokadi iznosi 9,5 miliona eura.

Brkovićeva kompanija Vektra Montenegro je većinski državni paket akcija u HTP Boka kupila u decembru 2007. za 21 milion eura.

Od velike imovine Boke sada rade hotel Plaža, objekat u Žanjicama na Luštici, restoran Levanger, kafeterija Belavista i Autobuska stanica. U vlasništvu kompanije su srešeni ili polusrušeni hoteli Tamaris, Igalo, Boka, Topola, Rudnik, motel Borići...

Bonus video: