Jačati znanje i vještine lokalnih proizvođača

„Cilj obuke je jačanje znanja i vještina lokalnih proizvođača i stanovništva, nezaposlenih, postojećih i potencijalnih preduzetnika u oblasti marketinga u turizmu i promotivnih alata koje krajnji korisnici projekta sa teritorije pogranične regije, mogu koristiti u cilju jačanja svog poslovanja“, navodi se u saopštenju UPCG
72 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: V.Velimirović
Ulcinj, Foto: V.Velimirović
Ažurirano: 15.10.2014. 13:21h

Unija poslodavaca (UPCG) održala je u Ulcinju edukativnu radionicu, u okviru projekta Prekogranične rute za jačanje turističkog sistema i ekonomski razvoj Skadarskog jezera, u cilju jačanja znanja i vještina lokalnih proizvođača i stanovništva.

Radionicu pod nazivom Marketing i brendiranje u turizmu, UPCG je održala u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje (ZZZ) i Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća.

„Cilj obuke je jačanje znanja i vještina lokalnih proizvođača i stanovništva, nezaposlenih, postojećih i potencijalnih preduzetnika u oblasti marketinga u turizmu i promotivnih alata koje krajnji korisnici projekta sa teritorije pogranične regije, mogu koristiti u cilju jačanja svog poslovanja“, navodi se u saopštenju UPCG.

Potpredsjednik Opštine Ulcinj, Ardijan Mavrić podržao je implementaciju projekta na teritoriji Ulcinja i podsjetio da ovakvi projekti doprinose poboljšanju turističke ponude Ulcinja i Crne Gore.

On je ocijenio da postoji odlična saradnja između lokalne samouprave i UPCG, kao i projektnog tima. Marvić je rekao da se edukativnim radionicama unaprjeđuju trenutne vještine privrednika kako bi se što bolje ekonomski valorizovalo to područje.

On je ocijenio da u budućnosti treba organizovati još više ovakvih događaja i raditi na jačanju saradnje lokalnih privrednika u cilju zajedničkog nastupa na globalnom tržištu.

Predavač na radionici bila je Ljubica Kostić Bukarica, a obuka je organizovana uz pomoć Opštine Ulcinj i Ulcinj biznis alijanse.

Projektni tim je još jednom pozvao sve zainteresovane da se aktivno uključe u realizaciju tog značajnog projekta i da se na taj način, uz sinergiju svih aktera poboljša trenutna ekonomska slika ovog pograničnog područja.

Učesnici radionice zainteresovani su za buduće aktivnosti projekta sa naglaskom na mini grantove koji će biti dodijeljeni u toku druge godine implementacije projekta.

Obuka je obuhvatila osnove marketinga, marketing miks, promotivni miks, instrumente promocije u turizmu, brendiranje, bad and breakfast.

Polaznici su imali priliku da kroz kreativnu radionicu kreiraju promotivni materijal koji u budućnosti mogu koristiti za svoje potrebe u cilju bolje promocije svog preduzeća. Polaznici obuke bili su predstavnici Opštine Ulcinj, vlasnici preduzeća i plaža, preduzetnici, potencijalni preduzetnici, predstavnici nevladinog sektora, studenti i nezaposleni sa teritorije Opštine Ulcinj.

Bonus video: