Sjutra kontrolno saslušanje o sprovođenju ugovora Vlade sa A2A

"Mislim da su se stekli uslovi da se Skupština obavijesti o stepenu realizacije ugovora i zaštiti državnih interesa Crne Gore", rekao je ranije Bulajić obrazlažući inicijativu
54 pregleda 0 komentar(a)
Odbor za ekonomiju, Foto: Skupština Crne Gore
Odbor za ekonomiju, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 15.10.2014. 11:11h

Kontrolnog saslušanje o realizaciji ugovora između Vlade i italijanske kompanije A2A, koja upravlja Elektroprivredom (EPCG), biće održano sjutra na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Kontrolno saslušanje biće održano na inicijativu poslanika Demokratskog fronta (DF) Strahinje Bulajića, a predloženo je da se pozovu potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, ministar ekonomije Vladimir Kavarić, predsjednik Borda direktora EPCG Srđan Kovačević i izvršni direktor kompanije Stefano Pastori.

Bulajić je kazao da je menadžerski ugovor između A2A i Vlade pri kraju, odnosno ističe 31. decembra.

"Mislim da su se stekli uslovi da se Skupština obavijesti o stepenu realizacije ugovora i zaštiti državnih interesa Crne Gore", rekao je ranije Bulajić obrazlažući inicijativu.

Crnogorska Vlada ima 57 odsto akcija u EPCG, dok A2A posjeduje 41,7 odsto dionica.

Udio A2A nedavno je smanjen oko dva odsto, a za toliko je povećan udio države, nakon pretvaranja poreskog duga EPCG u akcije.

Uprava italijanske kompanije A2A boravila je prošle sedmice u Podgorici i sa predstavnicima Vlade razgovarala o uslovima saradnje u EPCG.

Bonus video: