Dakićevci traže prijem kod Stijepovića

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević kazao je agenciji Mina-business da će radnici, koji će se okupiti u srijedu ispred zgrade Vlade, drugi dio mirnog okupljanja održati ispred zgrade Opštine
3 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Slavoljub Stijepović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.10.2014. 11:27h

Bivši radnici fabrike "Radoje Dakić" tražiće prijem kod novoizabranog gradonačelnika Podgorice, Slavoljuba Stijepovića, od kojeg očekuju, kako su naveli, razumijevanje i nastavak dobre i korektne saradnje. Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević kazao je agenciji Mina-business da će radnici, koji će se okupiti u srijedu ispred zgrade Vlade, drugi dio mirnog okupljanja održati ispred zgrade Opštine.

"Neriješeni problemi na relaciji "Radoje Dakić" - Glavni grad vuku se još od februara 2009. godine, kada smo imali posljednji sastanak sa bivšim gradonačenikom Miomirom Mugošom. Očekujemo da ćemo nastaviti veoma dobru saradnju koju smo imali sa Stijepovićem dok je obavljao dužnost ministra rada i socijalnog staranja", rekao je Vukčević. Bivši radnici "Radoja Dakića" su, kako je naveo, za srijedu prijavili mirni protest, i pored okolnosti da žive na niskom standardu i uz životne teškoće. "Ovih dana se blokiraju i njihovi računi kod banaka zbog neplaćanja vode, komunalija i poreza na nekretnine", rekao je Vukčević.

Radnici su takođe, kako je dodao, inicirali da se pokrene postupak utvrđivanja odgovornosti komandira policije za javni red i mir u Centru bezbjednosti Podgorica, Ratka Rondovića zbog osnovane sumnje da je prekoračio ovlašćenja, pogrešno postupao i povrijedio pravo na neprisnovenost psihičkog i fizičkog integriteta u službenoj prostoriji. Bivši radnici od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona eura glavnice i preko 20 miliona zatezne kamate.

Bonus video: