Javno nadmetanje za zakup parcela u Ćeranića gori

Početna cijena zakupa na godišnjem nivou iznosi 150 eura po hektaru
53 pregleda 1 komentar(a)
euro, novac, Foto: Shutterstock.com
euro, novac, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.10.2014. 12:12h

Ministarstvo poljoprivede i ruralnog razvoja objavilo je danas javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za zakup zemljišta u Ćeranića gori u Opštini Nikšić.

U zakup su ponuđene tri katastarske parcele, od kojih je prva površine 38,35 hiljada kvadratnih metara, druga 121 kvadrat i treća 64 kvadrata.

Početna cijena zakupa na godišnjem nivou iznosi 150 eura po hektaru.

Zakupac će biti izabran na javnom usmenom nadmetanju koje će biti održano 20. oktobra u deset sati u prostorijama Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju podnosioci prijava odnosno sva domaća i strana preduzeća i građani koja uplate depozit od pet odsto početne cijene zakupnine, odnosno 7,5 EUR.

Postupak javnog nadmetanja se završava ako nijedan od učesnika ni na treći poziv ne ponudi veću cijenu od do tada ponuđene najveće.

U tom slučaju zakupcem se proglašava učesnik koji je prvi ponudio najveću postignutu cijenu.

Smatraće se da su ispunjeni uslovi za održavanje javnog nadmetanja ako u naznačeno vrijeme pristupi barem jedan učesnik koji ponudi iznos početne cijene zakupnine na godišnjem nivou.

Zakupac je dužan da sa Vladom, odnosno, Ministarstvom poljoprivrede zaključi Ugovor o zakupu u roku od 15 dana od javnog nadmetanja.

Ukoliko zakupac ne zaključi ugovor o zakupu u predviđenom roku, gubi pravo na povraćaj depozita, a zakupodavac ima pravo da zaključi ugovor o zakupu sa drugim ponuđačem na javnom nadmetanju koji je ponudio drugu najveću cijenu.

Pravo na povraćaj depozita gubi potencijalni zakupac koji podnese prijavu, a ne učestvuje, odnosno ne registruje se za javno nadmetanje.

Uplaćeni depozit će se vratiti ostalim učesnicima u roku od sedam dana od javnog nadmetanja, a depozit izabranog ponuđača se zadržava i uračunava u cijenu zakupa.

Bonus video: