Perić: Ukinuti produžavanje zamrzavanja penzija

Za sprovođenje ovog Zakona objasnio je Perić, finansijska sredstva će se obezbijediti adekvatnom naplatom poreskih dugova i dodatnim mjerama štednje u sektoru javne potrošnje
54 pregleda 1 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Pozitivna CG
Srđan Perić, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 09.10.2014. 15:30h

Poslanik Pozitivne Crne Gore i predlagač Zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju smatra da je teška ekonomska situacija u kojoj se nalaze crnogorski penzioneri dovoljan razlog da se ukine produžavanje zamrzavanja penzija i na 2014. godinu.

Perić je naglasio da je Crna Gora država socijalne pravde, stoga teret krize ne treba da snose najugroženiji slojevi društva.

"U trenutku kada je premijer saopštio da nema više stezanja kaiša stupa na snagu zamrzavanje penzija“, istakao je Perić.

Za sprovođenje ovog Zakona objasnio je Perić, finansijska sredstva će se obezbijediti adekvatnom naplatom poreskih dugova i dodatnim mjerama štednje u sektoru javne potrošnje.

"Nedopustivo je da vladajuća partija zajedno sa SDP podržava kupovinu četvorosobnih stanova za funkcionere uz bagatelne kredite, a s druge strane da tvrde kako nema novca i da treba štedjeti na način što će se srezati penzije ili zakidati invalidima i trudnicama“ zaključio je Perić.

Bonus video: