Postavljen kamen temeljac za Telenor tehničku zgradu

"Drago mi je da investiramo dugoročno u državu. Ovo je važno za razvoj Telenora i sa regionalnog aspekta"
125 pregleda 13 komentar(a)
Telenor tehnička zgrada, Foto: Gov.me
Telenor tehnička zgrada, Foto: Gov.me
Ažurirano: 09.10.2014. 11:01h

Nova Telenor tehnička zgrada, za koju je danas postavljen kamen temeljac na Starom aerodromu u Podgorici, trebalo bi da donese korist ne samo korisnicima mobilnih tehnologija, već i, kako je saopšteno, daljem razvoju telekomunikacione infrastrukture u Crnoj Gori.

Izvršni potpredsjednik i član izvršne uprave Telenor grupe, Kjell-Morten Johnsen, kazao je da je riječ o dobroj investiciji za Telenor, pri čemu se investira u novo, moderno, tehničko sjedište za crnogorske operacije koje će da posluži i drugim evropskim operacijama van Podgorice.

"Drago mi je da investiramo dugoročno u državu. Ovo je važno za razvoj Telenora i sa regionalnog aspekta", rekao je Johnsen prilikom polaganja kamena temeljca Telenor tehničke zgrade, kojem je prisustvovao premijer Milo Đukanović.

Johnsen se zahvalio Vladi i premijeru što su omogućili Telenoru dalje investiranje u Crnu Goru, kao i za to što je crnogorska Vlada pokazala da Telenor može da nastavi da investira u državu.

Izvršni direktor Telenora Crna Gora, Michael Malvebo, saopštio je da polaganje kamena temeljca Telenor tehničke zgrade predstavlja još jedan značajan korak za kompaniju, koji donosi koristi ne samo korisnicima mobilnih tehnologija već i daljem razvoju infrastrukture u Crnoj Gori.

Đukanović je ocijenio da polaganje kamena temeljca za izgradnju tehničke zgrade ima veliki značaj za razvoj telekomunikacione infrastrukture.

"Ovaj projekat je namijenjen za potrebe Telenora ne samo u Crnoj Gori, već i ostalih kompanija Telenor grupe u regionu i širem okruženju", naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, za državu na nivou ekonomskog razvoja na kojem je Crna Gora danas, uz to u tranziciji čije su posljedice socijalno bolne, i u zahtjevnim reformama, privlačenje investicija predstavlja jedan od najvažnijih nacionalnih interesa.

"Za nas je veoma važno što imamo investitora iz tako značajne, prijateljske zemlje, kao što je Norveška. Ova investicija će doprinijeti daljem razvoju tržišta telekomunikacija i unaprijediti ukupan sektor usluga koji je značajan segment i potencijal naše ekonomije", smatra Đukanović.

Telenor je, kako je dodao, sastavni dio svih crnogorskih uspjeha tokom prethodne dvije decenije, kao važan strateški partner i to ne samo zbog inovacija i investicija, već i zbog činjenice da je doprinosio razvoju ljudskih resursa i znanja i sticanju novih iskustava zaposlenih.

"Istovremeno, Telenor je svojim prisustvom uticao da se i drugi kredibilni partneri iz Evrope i svijeta zainteresuju za Crnu Goru i zavrijedio poštovanje građana i crnogorske Vlade", kazao je Đukanović.

Početkom radova na novoj tehničkoj zgradi, kako smatra Đukanović, Telenor potvrđuje spremnost da nastavi sa investicijama u nove tehnologije, a time i u modernizaciju infrastrukture i sektora telekomunikacija. “Pilotiranje savremenih dostignuća, mreža kao što je 4G tehnologija, upravo u Crnoj Gori, može zemlji donijeti značajne prednosti u njihovoj ranoj primjeni”, naveo je Đukanović.

On je dodao i da je Vlade spremna da tijesno sarađuje sa Telenorom i drugim operaterima, kada u najskorije vrijeme bude otvoren proces javnog nadmetanja za licence iz spektra 800.

Tehnička zgrada bi trebalo da bude u funkciji naredne godine.

Bonus video: