Dedić bi gradio na placu Mediterana

Na mjestu velikog akva parka planeri su ucrtali kulu - prizemlje i deset spratova. Takav objekat predviđen i gdje je parking hotela
130 pregleda 3 komentar(a)
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.10.2014. 19:10h

Kompanija Maestral turs, formalno biznismena Blaža Dedića, predala je Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za dobijanje Urbanističko tehničkih uslova (UTU) za zemljišni kompleks koji okružuje hotel Mediteran u Bečićima u vlasništvu te kompanije. To je prvi dokument u proceduri izdavanja građevinske dozvole.

Dedićevu kompaniju posebno interesuje, kako se navodi u zahtjevu za UTU, izgradnja objekta na parcelama gdje se trenutno nalazi parking i veliki akva park.

Dedić juče nije mogao da saopšti šta planira da gradi na ovoj lokaciji, najavljujući da će danas moći da razgovara sa novinarima.

Maestral turs je od početka juna prošle godine u stečaju zbog milionskog dugovanja. U proteklih devet mjeseci bezuspješno su bile organizovane četiri prodaje hotela Mediteran.

Uvidom u Detaljni urbnistički plan Bečići, čije su izmjene i dopune u toku, na mjestu hotelskog parkinga, dozvoljena je gradnja objekta, koji može imati prizemlje i deset etaža. Na mjestu velikog akva parka planeri su ucrtali kulu, i to prizemlje i deset etaža.

Mediteran koji je potpuno renoviran te dograđen, jedan je od najluksuznijih hotela na primorju. Hotelski kompleks raspolaže sa velikim kongresnim centrom, spa i velnes centrom, kao i akva parkom, koji je jedna od najvećih atrakcija.

Stečajna uprava budvanskog preduzeća Maestral turs trebalo bi uskoro da objavi da li je bilo interesovanja na četvrtom raspisanom oglasu za prodaju hotela Mediteran.

Na posljednjem oglasu, hotel je ponuđen po početnoj cijeni od 49,7 miliona eura, što je skoro za 20 milion eura manje od početne cijene na prvom tenderu u februaru.

Na prodaju je, pored hotela Mediteran, ponuđena i proizvodno-tehnološka i ostala oprema za dva miliona, katastarska parcela od 484 kvadrata za 296,1 hiljadu i jahta Kranči Atlantik 40 za 183,3 hiljade eura.

Maestral turs, prema posljednjim podacima Poreske uprave, ukupno duguje 1,2 miliona eura. Prije uvođenja stečaja imao je u maju prošle godine blokiran račun na iznos od četiri miliona eura i blokada je trajala skoro tri i po godine.

Hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada kvadrata i na kompletnu imovinu upisana je hipoteka Hipo alpe adria banke, od koje je Dedićeva firma uzela kredit 2007. godine.

Dedić je prije nekoliko godina bio pod istragom tužilaštva zbog sumnje da je učestvovao u pranju novca Darka Šarića, kome se u Srbiji sada sudi zbog trgovine narkoticima i pranja novca. Dedić je negirao umiješanost. Suosnivač Maestral tursa bila je MAT kompaniji, koja je povezivana sa Šarićem.

Bonus video: