Bonus plaća zbog tužbi CEAC-a?

Firme Olega Deripaske koje su KAP-om rokovodile do stečaja 8. jula 2013. i VTB banka potražuju od KAP-a oko 120 miliona eura
0 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.10.2014. 14:14h

Zbog izjavljene žalbe višoj sudskoj instanci u Privrednom sudu juče je odgođena rasprava po tužbi CEAC-a, En plus grupe i ruske VTB banke protiv Kombinata aluminijuma u stečaju i Montenegro bonusa.

Rusi su tražili da se oglasi ništavnim ugovor o poslovno tehničkoj saradnji te dvije kompanije, zaključen nakon uvođenja stečaja. Žalbu Apelacionom sudu izjavio je Montenegro bonus koji se nije složio sa odlukom sudije Mirjane Pavićević da kao tužena strana unaprijed pokriju troškove ovog sudskog postupka budući da su tužioci strana pravna lica.

Naredno ročište biće naknadno zakazano, nakon odluke Apelacionog suda. Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji KAP u stečaju i Montenegro bonusa više nije na snazi, a važio je od sredine jula 2013. do jula 2014. godine.

Firme Olega Deripaske koje su KAP-om rokovodile do stečaja 8. jula 2013. i VTB banka potražuju od KAP-a oko 120 miliona eura. Oni navode da ih niko, kao povjerioce, nije konsultovao prije zaključenja ovog ugovora.

Bonus video: