Tender za zakup zemljišta na Velikoj plaži

3 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2014. 12:01h

Opština Ulcinj raspisala je danas tender za davanje u dugoročni zakup od 30 godina zemljišta na Velikoj plaži u cilju izgradnje akva parka.

Zainteresovani za zakup zemljišta površine 25,25 hiljada metara kvadratnih ponude mogu dostavljati do 31. oktobra.

Zemljište u Donjem Štoju, koje je vlasništvo Opštine Ulcinj, ponuđeno je po minimalnoj cijeni od 1,1 eura za kvadratni metar na godišnjem nivou.

Pravo učešća na tenderu imaju domaći i strani građani i preduzeća koji kupe tendersku dokumentaciju, dostave ponudu sa iznosom zakupnine na godišnjem nivou, uplate depozit od 20 odsto vrijednosti minimalne cijene zakupa ili dostave garanciju naplativu na prvi poziv sa rokom važenja od 90 dana, u ukupnom iznosu od 5,61 hiljadu eura.

Zaineteresovani moraju dostaviti dokaz o godišnjem prometu, ne manjem od 15 miliona eura godišnje u posljednje tri godine, kao i referencama o realizaciji najmanje pet sličnih projekata u trogodišnjem periodu. Oni treba da dostave i idejni projekat izgradnje aqua parka, koji uključuje nabavku i implementaciju opreme i gradnju rekreativnih i turističko-uslužnih objekata.

Zainteresovani, pored osnovnih ličnih podataka i dokaza o registraciji, moraju dostaviti i investicioni program od minimum tri miliona eura , sa rokovima završetka radova, koji ne može biti duži od dvije godine od zaključivanja ugovora o zakupu.

Obaveza izabranog ponuđača biće dovođenje elektro, komunalne i druge infrastrukture do parcele.

Pravo učešća na tenderu imaju i konzorcijumi sa potpisanim ugovorom, kojim će biti definisana vodeća kompanija. Ugovorom treba da bude definisano i koja kompanija je ovlašćena da zastupa i predstavlja konzorcijum i koji član ima 51 odsto ukoliko se na tenderu učestvuje preko jednog od članova konzorcijuma.

Ugovor o konzorcijumu, između ostalog, treba da sadrži odredbe o odgovornosti njegovih članova, a barem jedan mora ispunjavati kvalifikacione uslove.

Ključni kriterijum za izbor najpovoljnije ponude biće ponuđena cijena, pri čemu će najveća biti bodovana sa 100 poena. Ukoliko se utvrdi da dva ili više ponuđača imaju isti broj bodova, najpovoljnijim će se smatrati onaj čija je ponuda stigla prva. U slučaju da najpovoljniji ponuđač povuče ponudu, neće mu biti vraćen depozit.

Najpovoljniji ponuđač dužan je da u roku od 30 dana zaključi ugovor o zakupu. Zakupnina se, kako je objašnjeno, plaća odjednom za tekuću godinu i to prilikom zaključivanja ugovora, a za svaku narednu na početku godine.

Ponude se mogu dostavljati svakog radnog dana do 31. oktobra, u periodu od 11 do 14 sati, neposrednom predajom u građanski biro Opštine Ulcinj. Javno nadmetanje biće organizovano 6. oktobra u velikoj Sali Opštine Ulcinj.

Odluka o najboljem ponuđaču biće donijeta u roku od 15 dana i objavljena na sajtu i oglasnoj tabli Opštine. Učesnici na tenderu imaju pravo prigovora na odluku tenderskoj komisiji u roku od pet dana od dobijanja obavještenja o rezultatima tendera.

Bonus video: