Na gradilištu Portonovi se radi u tri smjene

Planom je predviđena izgradnja 550 rezidencijalnih vila, 150 komercijanih prostora, 1.200 parking mjesta, pijace, sportski i spa kompleksi
54 pregleda 5 komentar(a)
Portonovi, Foto: Slavica Kosić
Portonovi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.09.2014. 14:09h

Radovi na gradilištu Portonovi u Kumboru odvijaju se u tri smjene. Radnici kotorske kompanije YU Briv i Bemax danonoćno rade na šipovanju kako bi stabilizovali tlo.

"Geostatička ispitivanja su pokazala da je zemljište na kojem će nići naš budući One&only rizort prilično nestabilno. Investitor se zato odlučio na opsežan i izuzetno skup zahvat - čak iznad preuzetih obaveza i uobičajenih svjetskih standarda i razmjera čak i za trusnija područja, kako bi Portonovi nikao na apsolutno sigurnom prostoru”, kazao je Senko Čabarkapa iz Azmonta.

"Šipovanje se odvija, zavisno od terena i čvrstine segmenta na koji se nailazi, na dubini od 20 do 25 metara. Radovi teku predviđenom dinamikom, a radnici kompanija YU Briv i Bemax postavljaju najmanje desetak šipova dnevno i “ubrizgaju” u prosjeku 100 kubika betona. Planom je predviđeno da se postavi 1.500 šipova. Projekat "Portonovi" koji se gradi na mjestu bivše kasarne Vojske SFRJ i CG, zvanično je započeo u avgustu prošle godine, rušenjem 80 objekata na prostoru nekadašnje kasarne Orjenski bataljon, kao i veoma opsežnom pripremom terena za gradnju. Do kraja godine trebalo bi da bude izabran izvođač radova.

Projekat će, kako je je kazao izvršni direktor Azmont Invesementsa Sever Birkan, biti završen do početka 2017. godine.

Planom je predviđena izgradnja 550 rezidencijalnih vila, 150 komercijanih prostora, 1.200 parking mjesta, pijace, sportski i spa kompleksi.

Bonus video: