Vučinić: Svi koje je režim ponizio da izađu na ulicu, Đukanović je neprijatelj!

Vučinić poziva radnike Metalca da prekinu sa štrajkom glađu, "da ne ubijaju sami sebe i ne ugrožavaju zdravlje i život"
122 komentar(a)
Protest 24. maj; Janko Vučinić, Foto: Vesko Belojević
Protest 24. maj; Janko Vučinić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.09.2014. 14:07h

Poslanik Demokratskog fronta Janko Vučinić pozvao je sve bivše i sadašnje radnike i građane "koje je ovaj režim ponizio i uzeo im dostojanstvo" da dođu na veliki radnički protest 2. oktobra u 12 časova.

On je pozvao sve radnike koji su, kako kaže, protjerani iz svojih fabrika i čije su fabrike ugašene, redom od Solane, Otranta, Primorke, HTP Boke pa onda Oboda, Košute, Radoja Dakića, Marka Radovića, Duvanskog kombinata, Kombinata aluminijuma, bivših Željezarinih pogona, Rudnika Boksita, Vunka, Gornjeg Ibra,rudnika iz Berana i ostalih fabrika...

"Izvinjavam svima onima koje sam izostavio, jer bi trebala knjiga da se svi nabroje, da dođu ispred zgrade Vlade kada budu ministri i premijer zasijedali, u četvrtak, 2.oktobra u 12 h, na veliki radnički protest, da podsjetimo premijera Đukanovića i njegove ministre šta su uradili crnogorskim radnicima, do šta su ih doveli i kako danas opstaju i žive radnici u Crnoj Gori. Dođite sa transparentima na kojima će pisati imena vaših ugašenih fabrika i srušenih hotela da Đukanović još još jednom pročita žrtve njegovog zločina", navodi se u saopštenju Vučinića.

Poslanik DF-a navodi i da prizor ispred zgrade Vlade, gdje na pločnicima, štrajkujući glađu radnici Metalca ne može ostaviti nikog ravnodušnim, "osim izgleda premijera Đukanovića i njegove ministre koji od bahatosti, samoljublja i neviđene drskosti ne vide narod, koji ispred njihovih očiju skapava od nemaštine i bijede".

"Svakoga, ko ima poštenja i drži do obraza, morala bi dotaći ta porazna slika očajnih radnika, od kojih je veliki dio u godinama pred penzijom i koji se sigurno nijesu odlučili na ovakav vid ptrotesta iz hira nego od velike nevolje i bijede što ih je zadesila, ali crnogorskog premijera Đukanovića to ne dotiče,iako dobro zna da su oni ispred zgrade Vlade najviše njegovom zaslugom. Za dvadest pet godina nasilnog držanja vlasti i sprovođenja režima u Crnoj Gori, premijer Đukanović se pokazao kao zakleti neprijatelj radničke klase koju je uništio i čije je fabrike zatvorio ili sravnio sa zemljom", piše u saopštenju.

Vučinić poziva radnike Metalca da prekinu sa štrajkom glađu, "da ne ubijaju sami sebe i ne ugrožavaju zdravlje i život, barem do četvrtka i zakazanog protesta, kada ćemo vidjeti da li u Crnoj Gori postoji još imalo radničke solidarnosti i volje za borbom i životom".

Bonus video: