Vanredni kongres SSCG 18. decembra?

Sastankom je predsjedavao predsjednik Skupštine SSCG Danilo Popović, a vanredni kongres su tražili predsjednici 13 granskih sindikata i nekoliko opštinskih povjereništava
4 komentar(a)
Marko Nikčević, Foto: Vesko Belojević
Marko Nikčević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.09.2014. 06:00h

Skupština Saveza sindikata Crne Gore donijela je odluku da se vanredni kongres održi 18. decembra na kojem bi odlučivali o smjeni generalnos sekretara Marka Nikčevića.

Grupa koja traži kongres najavila je i mogućnost da ukoliko on ne bude održan istupe iz SSCG i formiraju novu centralu.

Međutim druga struja, koja podržava Nikčevića, tvrdi da Skupština nema legitimitet. Skupština je bila zatvorena za javnost, a protekla je u veoma napetoj atmosferi.

Sastankom je predsjedavao predsjednik Skupštine SSCG Danilo Popović, a vanredni kongres su tražili predsjednici 13 granskih sindikata i nekoliko opštinskih povjereništava.

Oni su ranije naveli da predstavljaju 83 odsto ukupnog članstva a do kongresa su dali šansu Nikčeviću da odgovori na optužbe.

Nikčević nije prisustvovao Skupštini, a ranije je kazao da predstavnici ovih granskih sindikata za taj zahtjev nemaju podršku svoji organa kao i da je većini ovih predsjednika istekao mandat jer su otišli u penziju.

Njegovi protivnici sumnjaju da će stručna služba SSCG pokušati da spriječi kongres.

Bonus video: