Brkovićevi osporavaju CKB-u 30 miliona

Brkovićeve kompanije duguju bankama oko 200 miliona eura
4 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.09.2014. 20:24h

Izvođenjem dokaza juče je u Privrednom sudu nastavljena rasprava po tužbi podgoričkog biznismena Dragana Brkovića protiv CKB-a kojoj tužilac osporava potraživanje u ukupnom iznosu od 30,24 miliona eurana ime kredita koji kompanija Vektra Montenegro i njene kćerke kompanije nijesu vratile ovoj poslovnoj banci.

Punomoćnik tužioca Ranko Grbavac predložio je sudu da angažuje vještaka finansijske struke Milenka Popovića, koji već radi u drugom sličnom spornom predmetu koji je pred istim sudom.

Grbavac je zatražio od Privrednog suda kratak rok da precizira konkretno što bi trebalo da bude predmet ovog vještačenja.

Sa predlogom vještaka nije saglasna advokatica CKB-a Senja Radović.

Ona je u odgovoru na tužbu istakla da tužbeni zahtjev nije podnijet u zakonom predviđenom roku, što je juče punomoćnik Brkovića negirao.

Zbog nevraćenog kredita CKB-u i duga Vektre Montenegro u iznosu od oko 21 milion eura, toj kompaniji je krajem 2012. uveden stečaj.

Brkovićeve kompanije duguju bankama oko 200 miliona eura.

Sporovi o uvođenju stečaja ili rasprava o stečajnim postupcima većini njegovih firmi zbog dugova, na zahtjev CKB-a i OTP-a, su maratonski.

Bonus video: