RAE od februara bez trećeg člana

Odbor Regulatorne agencije za energetiku je bez trećeg člana određivao aktuelne cijene struje, koje su blago povećane
76 pregleda 0 komentar(a)
Dragutin Martinović, Foto: Savo Prelević
Dragutin Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.09.2014. 20:10h

Vlada će do kraja ovog mjeseca predložiti kandidata za treće mjesto u Odboru Regulatorne agencije za energetiku (RAE) nakon čega Skupština treba da se izjasni o kandidatu, zvanično je saopšteno "Vijestima" iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Jedno mjesto u RAE je upražnjeno od početka godine, kada je Dragutinu Martinoviću istekao mandat.

Odbor RAE je sa samo dva člana određivao aktuelne cijene struje, koje su blago povećane za građane.

Martinovića je početkom maja Vladina komisija za izbor člana RAE jednoglasno predložila za prvorangiranog za to mjesto i poslala listu kandidata kadrovskoj komisiji izvršne vlasti.

"Procedura je u ovom slučaju podrazumijevala najprije konkurs, a nije riječ o uobičajenom imenovanju koje je moguće obaviti u kraćem razdoblju", odgovoreno je iz Vladinog biroa na pitanje zašto ta procedura dugo traje ako se ima u vidu činjenica da je Komisija za reizbor člana RAE prije nekoliko mjeseci poslala rang listu kandidata Vladinoj kadrovskoj komisiji.

Predsjedavajući Odbora RAE Branislav Prelević kazao je sredinom jula u Skupštini da ne znaju zašto nije izabran treći član RAE i da im je taj izbor važan zbog posla koji obavljaju. U odboru RAE je i Miroslav Vukčević.

RAE je 15. februara ove godine raspisala konkurs za izbor jednog člana, a Vlada je 27. marta donijela rešenje o imenovanju komisije za rangiranje kandidata.

Skupština počinje da radi 1. oktobra.

Pored Martinovića, kandidati su bili profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore i član Tužilačkog savjeta Slavko Lukić, kao i Dragan Perišić i Adis Balota.

Bonus video: