Pobuna zbog stanova u Duvanskom

U stečajnoj upravi navodno razmatraju da ponište prodaju dva stana, ako ne budu plaćena na vrijeme
69 pregleda 2 komentar(a)
Željko Vujadinović, Foto: Boris Pejović
Željko Vujadinović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.09.2014. 16:00h

U Duvanskom kombinatu u stečaju ponovo su uzavrele strasti u vezi sa prodajom tri stana iz stečajne mase, a grupa radnika je u ponedjeljak na zboru tražila da se oglas o prodaji poništi.

Od tri kvalifikovana ponuđača na nedavno održanom tenderu stečajne uprave DKP-a za prodaju stanova, prema spekulacijama radnika, novca da ga plati ima samo Lidija Raičević, zaposlena u finansijama DKP-a, koja bi trebalo da kupi stan DKP-a od 39 kvadrata za 29.600 eura.

Neizvjesno je hoće li stanove od po 54 kvadrata uspjeti da kupe Biljana Đurović, zaposlena u finansijama DKP-a, i Sreten Prelević, vozač izvršnog direktora DKP-a Slavoljuba Vukašinovića, po cijeni od 42.000, odnosno, 41.100 eura.

"Održan je zbor nezadovoljstva zbog načina raspodjele stanova u DKP-u. Protekao je u svađi i međusobnim optužbama ko je odgovoran za netransparentan način raspodjele zahtijevajući da se oglas poništi i raspiše novi, koji bi bio objavljen u svim dnevnim novinama, kao i u krugu fabrike, što prvobitno nije urađeno", saopšteno je iz Novog sindikata DKP-a kojim predsjedava Željko Vujadinović.

Na tom oglasu mogli su da se jave svi građani za kupovinu stana, ali u ovom sindikatu smatraju da nije bio dovoljno transparentan.

Prosječna cijena kvadrata stana za ova tri radnika duvanske kompanije je od 758 do 777 eura po kvadratu, a nalaze se u podgorričkom naselju Zabjelo.

Stečajni upravnik DKP-a Veselin Raičević nekoliko puta do sada saopštio je da je postupak prodaje obavljen na transparentan način i u skladu sa Zakonom o stečaju.

U stečajnoj upravi nezvanično kažu da razmišljaju o poništenju prodaje za dva stana ukoliko dva potencijalna kupca ne uplate novac.

U tom slučaju, razmatra se i mogućnost da se ne oglašava nova prodaja već da se preostala dva stana prepuste povjeriocima DKP-a, među kojima bi na jedan stan mogla da računa i Elektroprivreda koja je 2010. i pokrenula stečaj u duvanskoj kompaniji.

Bonus video: