Rudnici Boksita: Protesti "zamrznuti", u utorak će se znati ko nastavlja proizvodnju

Radnici okupljeni na utovarno-istovarnoj rampi na Gračanici negodovali su smatrajući da od protesta ne treba odustati
2 komentar(a)
Rudnici boksita, Foto: Svetlana Mandić
Rudnici boksita, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.09.2014. 10:25h

Predstavnici sindikalnih organizacija Rudnika Boksita jutros su u osam časova prenijeli radnicima detalje juče održanog razgovora u Ministarstvu ekonomije.

Kako je kazao predstavnik samostalnog sindikata Borisav Bojanović ministar je obećao da će veoma brzo počleti isplata otpremnina radnicima koji su zainteresovani za odlazak iz preduzeća.

Kazao je i da su dvije firme zainteresovane za kupovinu Boksita ne precizirajuć o kojim firmama je riječ.

Predsjednik druge sindikalne organizacije Ilija Đilas je objasnio da će proizvodnja biti nastavljena i da će najvjerovatnije saradnju produžiti nikšićka firma "Neksan" a u opticaju je i njihov nekadašnji partner mađarska kompanija "Vagonimpex".

Sindikalni lideri su kazali okupljenim radnicima da su izvršni odbori te dvije organizacije donijeli odluku da proteste zamrznu do utorka, a do tada će napraviti spisak radnika zainteresovanih za odlazak iz preduzeća, a takođe će se znati se ko i kada će nastavit proizvodnju.

Radnici okupljeni na utovarno-istovarnoj rampi na Gračanici negodovali su smatrajući da od protesta ne treba odustati sve dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, ali su se ipak nakon jednog sata razišli.

Sve je to pratilo oko 20 policajaca koji su se nalazili ispred rampe.

Bonus video: