Bez dogovora radnika Metalca sa Ministarstvom i Opštinom

Jauković je “Vijestima” kazao da je sastanak sa ministrom ekonomije Vladimorom Kavarićem i predsjednikom opštine Nikšić Veselinom Grbovićem bio ”ravan nuli jer ništa nijesu postigli”
2 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2014. 14:41h

Radnici nikšićkog Metalca nijesu danas uspjeli da sa Ministarstvo ekonomije i opštinom Nikšić postignu dogovor za rešenje njihovih problema zbog čega su odlučili da nastave danonoćni protest ispred zgrade Vlade do ispunjenja zahtjeva.

Oni traže isplatu 14 plata, uplatu poreza i doprinosa za 33 mjeseca kako bi povezali radni staž i otpremnine.

Predsjednik Sindikata Metalca Radisav Jauković “Vijestima” je kazao da je sastanak sa ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem i predsjednikom opštine Nikšić Veselinom Grbovićem bio ”ravan nuli jer ništa nijesu postigli”.

“Od njih smo tražili da stanu u zaštitu radnika. Više nam nije bitna fabrika i njen rad, već samo da isplate plate, otpremnine i povežu radni staž.” naveo je Jauković

On je dodao da im je Kavarić obećao da će u što hitnijem roku inicirati sastanak na kome bi bili potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, ministri finansija i rada Radoje Žugić i Predrag Bošković kako bi se raspravljalo o zahtjevima radnika.

“Dok toga ne bude mi ćemo i dalje biti ispred Vlade.Tu nas je oko 74 radnika. Naše koleginice i neke koji su bolesni poslali smo kući. Nije nam problem što stojimo danonoćno ispred zgrade, već nam je jedini problem vlasnik Metalca Nikola Furundžić. On se nije pojavio na sastanak kod ministra već je poslao svog advokata. Kad smo ga pitali šta Furundžić nudi za rešenje problemaradnika advokat nam je rekao ništa” rekao je Jauković.

Državni Investiciono-razvojni fond stekao je pravo nad hipotekarnom imovinom Metalca zbog nevraćenog kredita

Galerija

Bonus video: