Milošević: Crna Gora da zaštiti farmere i proizvođace mlijeka

2 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Rade Milošević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 03.09.2014. 19:06h

Stanje kooperanata nikšićke mljekare Nika realna je slika crnogorske poljoprivrede. Država svojim činjenjem, odnosno nečinjenjem šalje jasnu poruku farmerima, a nikšićki kooperanti su samo jedan u nizu primjera lošeg stanja poljoprivrede u zemlji, smatra član Opštinskog odbora Nikšić Pozitivne Crne Gore Rade Milošević.

"Nije prvi put da država svojim neradom omogući da farmeri budu prevareni, sjetimo se beranske Zore, bjelopoljske Krisme, državne Mljekare Podgorica... Šta je Ministarstvo poljoprivrede uradilo da se zaštite domaći mljekari? Očigledno je ministar previše zauzet posipanjem perja i kreiranjem izvještaja u kojima se ne pominju proizvođači i njihovi problemi. Predstavnici Opštine Nikšić se ponašaju kao da se problem kooperanata mljekare Nika dešava u Ukrajini", piše u saopštenju Milošević.

Kako dodaje, Pozitivna Crna Gora pruža punu podršku oštećenim kooperantima i poziva ministra Ivanovića i predsjednika opštine Nikšić da se uključe u rješavanje problema nikšićkih kooperanata mljekare Nika kojima je zbog neplaćanja isporučenog mlijeka ugrožena egzistencija i zbog čega je opstanak njihovih gazdinstava doveden u pitanje.

"Ukoliko se u dogledno vrijeme ne riješi situacija, Pozitivna Crna Gora će na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine Nikšić tražiti odgovore od nadležnih optšinskih institucija šta su preduzeli da zaštite proizvođače", zaključuje Milošević.

Bonus video: