Moreno: Zemlje regiona pojedinačno ne mogu privući velike investitore

Prisutni smo u svakoj zemlji regiona, ali za nas je veoma važno pokušavati sa razvojem regionalnih projekata, rekao je Moreno
1 komentar(a)
Đuliano Moreno, Foto: Arhiva Vijesti
Đuliano Moreno, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.08.2014. 13:52h

Šef kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Crnu Goru, Đulio Moreno smatra da je budućnost regiona u integracijama.

On je u izjavi agenciji Tanjug ocijenio da je jasno da zemlje na zapadnom Balkanu pojedinačno ne mogu da privuku velike investitore.

“Ako zemlje rade na kreiranju zajedničkog tržišta i pronalaženju zajedničkog interesa i mogućnosti, biće interesantnije investitorima“, kazao je Moreno na Samitu 100 biznis lidera jugoistočne Evrope.

On je dodao da misli da je ovaj samit bio značajna prilika za sve predsjednike država regiona da počnu da razmatraju zajedničke projekte i pristup, što je takođe orjentacija i EBRD-a.

“Prisutni smo u svakoj zemlji regiona, ali za nas je veoma važno pokušavati sa razvojem regionalnih projekata", rekao je Moreno.

On je naglasio i da treba poboljšati, odnosno modernizovati infrastrukturu, u cilju još bližeg povezivanja regiona, i lakšeg kretanja ljudi i robe.

“Sada, ako hoćete da stignete od Tirane do Sarajeva, treba da idete preko Beča ili Beograda, što je besmislica“, zaključio je Moreno.

Bonus video: