Vujadinović odgovorio Preleviću: Produžena ruka uprave DKP-a

Iz Novog sindikata DKP istakli su da nije do kraja razjašnjeno što se sve dešavalo sa pojedinim nekretninama
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2014. 17:50h

Predsjednik Novog sindikata Duvanskog kombinata u stečaju Željko Vujadinović odgovorio je predsjedniku Sindikata DKP-a Zoranu Preleviću da je „netačna i smiješna priča“ da je 95 odsto radnika u radničkoj organizaciji koju on predvodi, kada se uzme u obzir činjenica „da nijedan radnik ne plaća članarinu tom njegovom sindikatu“.

Optužio ga je, između ostalog, da djeluje kao produžena ruka menadžment a i da žmuri na isplatu zarada na crno.

„Moramo kazati da niko od zaposlenih u DKP-u gospodina Prelevića i društvo oko njega ne doživljava kao sindikat, već kao produženu ruku menadžmenta, čemu ide u prilog činjenica da na iznesene konstatacije o radu menadžmenta on odgovara umjesto onih koji su prozvani“, saopštio je Vujadinović.

On je kazao da Preleviću „nije dobro što čita podmetnute, unaprijed napisane tekstove od strane menadžmenta baveći se ekonomijom, državom, pravom...”.

„Da ne govorimo o priči kako je svojevremeno govorio radnicima da ako menadžment ode, firma će propasti, a on će dati ostavku. Čak su i pojedinci iz menadžmenta svojevremeno štrajkovali na kapiji zajedno sa Sindikatom što je nezapamćeno u istoriji sindikalizma. Bolje bi bilo da se gospodin bavi sindikalnim pravima zaposlenih uz činjenicu da DKP-om caruje korupcija gdje se, između ostalog, plate primaju na ruke, a ne preko žiro računa“, poručio je Vujadinović.

On je ponovio da se za održavanje polovnog automobila „daje i do 3.000 eura, vozni park troši goriva oko 500 eura nedjeljno, iako se zna da od voznog parka imaju dva- tri mala auta“.

„Uz sve ovo, dešava se da ljudi sa punim radnim vijekom odlaze u penziju bez stana živeći u adaptiranim objektima, dok ne mali broj pojedinaca bliskih menadžmentu dobijaju i ono čemu se nisu nadali. Dali bismo odgovor na licemjerno pitanje ovog gospodina da li je ovoj državi potreban DKP. Odgovor je jasno “ne”, iz razloga što nikome pa ni državi nije potrebna firma u kojoj vlada anarhija i koja kako takva služi samo za punjenje džepova pojedinaca“, rekao je Vujadinović.

U Novom sindikatu smatraju da je Duvanski kombinat najbolji primjer kako funkcionišu državne firme, počev od dešavanja u Kombinatu aluminijuma pa sve do zbivanja u Montenegro erlajnzu.

Iz Novog sindikata DKP istakli su da nije do kraja razjašnjeno što se sve dešavalo sa pojedinim nekretninama duvanske kompanije, uoči i nakon pokretanja stečajnog postupka 2010.

On je pozvao na odgovor stečajnog upravnika Veselina Raičevića u vezi sa petim stanom DKP-a, za koji je ”na indirektan način prznao da je postojao ili postoji”, poručujući da ih zanima u čijem je vlasništvu taj stan.

Galerija

Bonus video: