Devet predsjednika je nelegitimno

"Kada sam ukinuo reprerezentacije i tražio da vidim kako raspoređuju novac, nastupila su negodovanja nekih članova koji sada traže kongres"
1 komentar(a)
SSCG, Savez sindikata CG, Foto: Dragana Šćepanović
SSCG, Savez sindikata CG, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 15.08.2014. 17:26h

Kolašin Generalni sekretar Saveza sindikata (SSCG) Marko Nikčević kazao je juče da od 13 predsjednika granskih sindikata koji traže njegovu smjenu devet ima nelegalan status. Oni su tražili vanredni kongres i njegovu smjenu uz optužbe da SSCG osniva političku stranku, što su potkrijepili obavještenjem o osnivanju radničkog pokreta koji je dijeljen sa logom SSCG.

Nikčević je juče na sastanku sjeverne regije te organizacije ponovio da SSCG ne osniva stranku, a optužbe je nazvao podmetanjima usmjerenim na razbijanje sindikata. Kazao je i da je za proteklih devet mjeseci, koliko je na toj funkciji, dug od sedam zarada smanjio na dvije. Otkrio je i da je ranije vozni park trošio „neograničene količine goriva“, da su reprezentacije bile i do 40.000 eura, kao i da su u nekim granskim sindikatima dio novca zadržavali za sebe i svoje privilegije.

"Kada sam ukinuo reprerezentacije i tražio da vidim kako raspoređuju novac, nastupila su negodovanja nekih članova koji sada traže kongres", kazao je Nikčević.

Bonus video: