Simović sa Hemskerkom: SB spremna da podrži razvojne ciljeve Crne Gore

"Simović je upoznao Hemskerka sa rezultatima koje Crna Gora postiže u realizaciji ekonomske politike i procesu fiskalne konsolidacije i naglasio značaj dobre komunikacije sa Svjetskom bankom u tim procesima"
56 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Simović, Frank Hemskerk, Foto: Gov.me
Milutin Simović, Frank Hemskerk, Foto: Gov.me
Ažurirano: 07.09.2018. 10:34h

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović sastao se danas sa delegacijom Svjetske banke, koju je predvodio izvršni direktor u Odboru te institucije Frank Hemskerk, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika.

Kako navode, na sastanku se razgovaralo o napretku razvojnih projekata koje Crna Gora realizuje sa Svjetskom bankom MIDAS 1 i MIDAS 2, razmjeni ideja u okviru Vladinih napora ka smanjenju nezaposlenosti i povećanju učešća stanovništva na tržištu rada, kao i o pravcima buduće saradnje.

"Simović je upoznao Hemskerka sa rezultatima koje Crna Gora postiže u realizaciji ekonomske politike i procesu fiskalne konsolidacije i naglasio značaj dobre komunikacije sa Svjetskom bankom u tim procesima", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Hamskerk izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izrazio spremnost SB da definiše dalje pravce podrške SB ostvarivanju razvojnih ciljeva Crne Gore u skladu sa planiranim povećanjem budžeta SB u narednom periodu.

Hemskerk je naglasio da projekat je projekat MIDAS prepoznat kao uspješan i da je dao očekivane rezultate.

"Na bazi uspješnih iskustava projekta MIDAS 1, iskazano je međusobno povjerenje u uspješnu realizaciju novog veoma ambicioznog MIDAS 2 projekta, koji će dati novi podsticaj poljoprivrednim proizvođačima i razvoju poljoprivrede u Crnoj Gori", naovdi se u saopštenju.

Dogovoreno je da se intenzivira komunikacija o projektu podsticaja zapošljavanja, kao najvažnijeg socio-ekonomskog izazova koji ima, kako se zaključuje u saopštenju, najviši prioritet u Vladinoj ekonomskoj politici.

Bonus video: