Prihvaćen Ugovor o kreditu za upravljanja industrijskim otpadom

„Ugovorom je predviđeno da se kredit vraća u periodu od 27 godina, sa grejs periodom od pet godina“
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Vlada, Foto: Vesko Belojević
Vlada Crne Gore, Vlada, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.07.2014. 18:39h

Vlada je danas prihvatila Ugovor o kreditu od 50 miliona eura, kojim će finansirati projekat Upravljanja industrijskim otpadom i čišćenja u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno nakon sjednice, Vlada je, uz izuzeta mišljenja četiri ministra, usvojila Informaciju o rezultatima pregovora sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj za taj projekat, i prihvatila Ugovor o kreditu.

„Ugovorom je predviđeno da se kredit vraća u periodu od 27 godina, sa grejs periodom od pet godina“, kaže se u saopštenju.

Vlada je donijela Program uređenja prostora za ovu godinu koji, kako je pojašnjeno, sadrži procjenu potrebe izrade novih, odnosno izmjene i dopune postojećih planskih dokumenata i mjere od značaja za njihovu izradu i donošenje.

„Ovakav prilaz temelji se na potrebi da se koncept ekonomskog, a samim tim i prostornog razvoja postepeno mijenja i usaglašava sa novim, savremenim načinom uređenja prostora, prilagođenim razvojnim potrebama i interesima države“, kaže se u saopštenju.

To se, kako se navodi, prije svega odnosi na plansku dokumentaciju koja se radi za krupnu infrastrukturu, energetske objekte i područja posebne namjene, a saglasno Prostornom planu Crne Gore.

Vlada je zadužila Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija da sagleda mogućnost smještanja crnogorskog konzulata u Srbiji u Vrbasu, umjesto u Sremskim Karlovcima.

Navodi se da je Vlada prihvatila i određene izmjene kadrovskih rješenja sa prethodne dvije sjednice kojima je, pored ostalog, za vršioca dužnosti direktora Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu imenovala Draga Spajića.

Bonus video: