Novi pokušaj prodaje: Smanjena početna cijena za Hotel Durmitor

Iz stečajne uprave je objašnjeno da budući kupac ima obavezu da u radni odnos na neodređeno preuzme šest radnika preduzeća
2 komentar(a)
Žabljak, hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, hotel Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 31.07.2014. 11:54h

Stečajna uprava Ski centra Durmitor ponovila je danas oglas za prodaju istoimenog hotela sa pripadajućim zemljištem i 13 bungalova na Žabljaku, u kojem je početna cijena izmijenjena i iznosi 2,5 miliona eura.

Prethodno je stečajna uprava objavila oglas za prodaju imovine Ski centra Durmitor po početnoj cijeni od 2,85 miliona eura.

Zainteresovani građani i preduzeća do 15. avgusta mogu dostavljati ponude koje će biti otvorene 1. septembra u 11 sati u prostorijama Ski centra Durmitor na Žabljaku.

Stečajna uprava je potencijalnim kupcima ponudila hotel Durmitor, ukupne površine od 2,37 hiljada kvadratnih metara, zemljište od 36,75 hiljada metara kvadratnih, kao i tri tipa bungalova.

Hotel Durmitor čine suteren površine 660 metara kvadratnih, prizemlje od 707 kvadrata, prvi i drugi sprat od 694 kvadrata i potkrovlje od 313 kvadrata.

Na prodaju je osam većih bungalova, čija je površina od 54 do 61 kvadratni metar, četiri manja od po 36 kvadrata i jedan vanstandardni, od osam kvadrata.

Iz stečajne uprave je objašnjeno da budući kupac ima obavezu da u radni odnos na neodređeno preuzme šest radnika preduzeća.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju preduzeća i građani koji uplate depozit od deset odsto početne cijene. Za kupca će biti izabran onaj koji ponudi najveću cijenu uz preuzimanje šest radnika, a kupoprodajni ugovor će biti zaključen najkasnije deset dana od javnog nadmetanja.

Prvorangirani ponuđač gubi pravo na povraćaj depozita, ukoliko u predviđenom roku ne zaključi ugovor i ne uplati kupoprodajnu cijenu. U tom slučaju se za kupca proglašava drugorangirani ponuđač.

Stečajna uprava će ostalim učesnicima javnog nadmetanja vratiti depozit u roku od pet dana od njegovog održavanja.

Stečajna uprava Ski centra Durmitor je sredinom februara prošle godine raspisala prvi tender za prodaju hotela Durmitor sa pripadajućim zemljištem i 13 bungalova na Žabljaku, po početnoj cijeni od 6,55 miliona eura.

Od tada je propalo nekoliko javnih nadmetanja, jer nije bilo zainteresovanih za kupovinu.

Bonus video: