Vučurović: Funkcioneri u KAP-u dobro plaćeni da bi podržavali politiku Vlade

Na istom zadatku su, prema njegovim riječima, gotovo u svakom preduzeću bili pojedini rukovodioci i sindikalci
1 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.07.2014. 14:00h

Platni spiskovi rukovodilaca i sindikalaca iz Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), koji su se danas pojavili u medijima, pokazuju nam da su pojedinci bili enormno plaćeni samo zato da bi podržavali pogrešnu politiku Vlade koja je vodila sunovratu fabrike i uništenju crnogorske ekonomije, ocijenio je portparol Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

"Mediji su danas objavili ono što se isplaćivalo iz kase preduzeća i javnih fondova, a šta je stizalo sa tajnih adresa tek će se doznati. Ovi podaci su veoma važni kako bi desetine hiljada ljudi, koji su bili zaposleni u preduzećima od Pljevalja do Ulcinja i koji su bili žrtve kao i radnici KAP-a, saznalo da je Vlada za uništenje tih preduzeća i u njihovim firmama imala raspoređene 'svoje' ljude, čiji je zadatak bio da guše radničko nezadovoljstvo, spriječe izlazak radnika na ulice i otvoreno suprotstavljanje zlu koje ih je zadesilo, i da su ta lica za to bila dobro plaćena", naveo je Vučurović u izjavi za medije.

Na istom zadatku su, prema njegovim riječima, gotovo u svakom preduzeću bili pojedini rukovodioci i sindikalci, "i sigurno svi mogu da se sjete ko je u njihovim preduzećima obavljao sličnu 'specijalističku' aktivnost.

"To su oni koji su, takođe, bili najgrlatiji u odbrani Vlade i Mila Đukanovića, i koji su prednjačili u napadima na opoziciju koja im je za sve bila kriva. Za to vrijeme, Vlada se prvenstveno zanimala aktivnostima šverca i učvršćivanjem veza sa organizovanim kriminalom, dok je privreda nije mnogo zanimala, odnosno bila joj je problem, i zato su pogašena sva proizvodna preduzeća u državi. Najznačajnije ljude u Vladi su više zanimali poslovi sa raznim narkodilerima i italijanskim 'turistima', kao i putevi akciznih roba i droge, a fabrike su im bile smetnja", dodao je Vučurović.

On laže da je sigruno da će se u trenutku kada Crna Gora postane pravna država, svi koji su uništavali crnogorsku privredu suočiti sa odgovornošću, "a među njima i ranija rukovodstva KAP-a, koja su još od vremena sankcija nad SRJ pljačkala ovo preduzeće".

Bonus video: