Vukčević: Vladu moramo da molimo za naš novac

Vukčević je dodao da su radnici i današnji protest ispred zgrade Vlade počeli minutom ćutanja
2 komentar(a)
Dakićevci, Foto: Luka Zeković
Dakićevci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.07.2014. 13:10h

Bivši radnici “Radoje Dakića” danas su uputili dopis svim poslaničkim klubovima i nadležnom skupštinskom Odboru, jer su im, kako tvrde, prekršena ljudska prava i slobode prilikom pokušaja da izraze saučešće povodom smrti potpredsjednika parlamenta Željka Šturanovića.

“Obratili smo se sa zahtjevom da su kršena ljudska prava i slobode prilikom pokušaja da radnici “Radoje Dakića” učestvuju u običajnom pravu i izraze saučešće kada je preminuo potpredsjednik Skupštine”, kazao je Vukčević agenciji Mina-business.

On je objasnio da su se nadležnom skupštinskom Odboru obratili zato jer je na dnevnom redu izvještaj o radu zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Vukčević je dodao da su radnici i današnji protest ispred zgrade Vlade počeli minutom ćutanja.

“Lako prolaze godine, ali teško minuti čutanja. Ograničenja nameće i starost i bolest. Umorni smo od čekanja, vjerovanja, nadanja i lažnih obećanja. Vrijeđaju se naša osjećanja i dostojanstvo čovjeka. Vladu moramo da molimo za naš novac”, saopštio je Vukčević.

Prema njegovim riječima, premijer Milo Đukanović potpuno kontroliše administraciju i policiju i izabrao je ćutanje i nepreduzimanje nijedne aktivnosti osim obmanjivanje javnosti i parlamenta.

“Pod sumnjom je za međunarodni šverc, a kod nas da zloupotrebljava politički uticaj i ometa pravdu”, naveo je Vukčević.

Bivši radnici podgoričke fabrike od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona eura.

Radnicima je pravosnažnim sudskim presudama dodijeljeno zemljište vrijedno oko 40 miliona eura koje ne mogu da prodaju.

Kompanije Zetagradnja i Čelebić su 27. oktobra 2011. godine odustale od kupovine zemljišta "Dakića", površine 221 hiljadu kvadratnih metara, za koje su nudili 35,4 miliona eura.

Konzorcijum šest crnogorskih firmi, kojeg su činili Voli, Bemax, Novi Volvox, Kroling, Normal Company i Master inženjering za zemljište je nudio 27 miliona eura.

Bonus video: