SD: Menadžment ACG postigao najbolji rezultati od osnivanja preduzeća

"Vrijednost investicija od dolaska novog menadžmenta prešla je 7 miliona eura iz sopstvenih sredstava"
83 pregleda 3 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore logo, SD logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate Crne Gore logo, SD logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 10.09.2018. 12:27h

Menadžment Aerodroma Crne Gore nazivati nesposobnim je nevjerovatno jer su od njegovog dolaska prije godinu dana postignuti najbolji rezultati od osnivanja preduzeća, saopštile su Socijaldemokrate Crne Gore.

Iz te partije su reagovali na ocjenu poslanika SDP-a Raška Konjevića koji je kazao da je "najbolje rješenje za potrebna ulaganja u aerodrome angažovanje profesionalnog menadžmenta sa međunarodnom reputacijom".

"Vrijednost investicija od dolaska novog menadžmenta prešla je 7 miliona eura iz sopstvenih sredstava. Netačna je i tvrdnja o prenosu dijela neto dobiti u državni budžet, jer je budžetu države iz neto dobiti od 2011. isplaćeno oko 6,5 miliona eura, od čega je samo 2017. za državni budžet iz neto dobiti izdvojeno preko 3 miliona", navodi se u reagovanju.

Iz SD-a ističu i da je predsjednika Skupštine i te partije Ivan Brajović rekao da se radi o izuzetno važnom razvojnom državnom pitanju o kome se mora voditi diskusija u Skupštini Crne Gore, "na čemu će on kao njen predsjednik posebno insistirati".

"Očigledno je, analizirajući reagovanje potpredsjednika Stranke Dubokog Posrnuća, da je ono pisano isključivo u političke svrhe. Sasvim suprotno, kao što smo već više puta isticali, politika Socijaldemokrata po ovom, kao i po svim drugim pitanjima, bazirana je na interesu građana i države Crne Gore. Stoga Konjeviću ostavljamo da nastavi bezuspješnu potragu za cenzusom i cijeneći situaciju u kojoj se nalaze on i njegova partija, opraštamo mu i ovakve pokušaje podvala. Pa ipak, dok besciljno luta tražeći ono od čega je miljama daleko, neka vođenje ozbiljne i odgovorne politike ostavi nama", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: