Inspekcija u turističkoj sezoni: U više od pola kontrola pronađene nepravilnosti

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Božidar Vuksanović, naveo da je bilo 2,56 hiljada ukazivanja, a donijeto je 2,26 hiljada rješenja
0 komentar(a)
konobar, konobarica, restoran, Foto: Shutterstock.com
konobar, konobarica, restoran, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 10.07.2014. 14:38h

Inspektori su u prvih mjesec i po ljetnje turističke sezone na crnogorskom primorju obavili ukupno 10,76 hiljada kontrola, u kojima je utvrđeno 5,29 hiljada nepravilnosti.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Božidar Vuksanović, naveo da je bilo 2,56 hiljada ukazivanja, a donijeto je 2,26 hiljada rješenja.

On je nakon sjednice Vlade, na kojoj je usvojena Analiza efekata formiranja Uprave za inspekcijske poslove kao samostalnog organa, kazao da su inspektori donijeli 1,54 hiljade rješenja o uklanjanju nepravilnosti i 723 rješenja o zabrani, dok je ukupna vrijednost izdatih naloga iznosila 1,5 miliona eura.

"Cilj nije da se dođe do određene sume novca, već da se ponudi kvalitetan brend na crnogorskom primorju, koji će se kretati u okvirima standarda koji su potrebni za ovu oblast i onoga što je kvalitetna ponuda za turiste", rekao je Vuksanović.

Kada je u pitanju turistička sezona, Uprava za inspekcijske poslove je organizovala rad u toku ljetnje turističke sezone u pet opština na primorju i za te potrebe angažovala 95 inspektora.

„Svakog četvrtka funkcioniše operativni koordinacioni tim, a sve kako bi se stvorio kvalitetan ambijent za dobijanje kvalitetne usluge u toku sezone“, saopštio je Vuksanović.

On je podsjetio da u okviru Uprave funkcioniše 26 inspekcija. Inspekcije zahvaljujući tome što su objedinjene u Upravu djeluju kao timovi u smislu nastupa različitih inspekcija prilikom kontrola.

Vuksanović je naveo da su inspektori u prvom kvartalu ove godine i čitavoj prethodnoj obavili 84,4 hiljade inspekcijskih pregleda, u kojima je utvrđeno 38 hiljada nepravilnosti.

Bonus video: