Farmer iz Komana apeluje: Vratite se na selo, od zdrave hrane se može zaraditi

„Na imanju radimo ja, žena i djeca, gdje svako ima svoje zaduženje. Proizvode prodajemo na zelenoj pijaci u Podgorici“, rekao je Radonjić
113 pregleda 5 komentar(a)
njiva, kupus, poljoprivreda, Foto: Vesko Belojević
njiva, kupus, poljoprivreda, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.07.2014. 11:32h

Porodična gazdinstva, kao sistemi održivog razvoja u ruralnim područjima, značajna su jer doprinose očuvanju sela, a samim tim i države, ocijenjeno je danas na međunarodnoj konferenciji u Podgorici.

Poljoprivredni proizvođač iz sela Komani pored Podgorice, Miomir Radonjić, pozvao je sve koji imaju imanja, a nemaju posao, da se vrate na selo i počnu da se bave poljoprivredom, jer zdrava hrana ima svoj plasman.

On je na međunarodnoj konferenciji o značaju, izazovima i prioritetima porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, saopštio da je nakon gubitka posla 90-tih godina prošlog vijeka odlučio da se vrati na porodično imanje u Komanima, gdje se u početku se bavio poljoprivrednom proizvodnjom na primitivan način.

Proizvodnju je, kako je kazao Radonjić, kasnije, uz neophodnu edukaciju, proširio na 1,5 hiljada kvadratnih metara sa plastenicima.

„Na imanju radimo ja, žena i djeca, gdje svako ima svoje zaduženje. Proizvode prodajemo na zelenoj pijaci u Podgorici“, rekao je Radonjić i dodao da sve to ne bi bilo moguće bez pomoći Ministarstva.

Predstavnik mađarskog Ministarstva poljoprivrede, Zoltan Kalman, kazao je da se Vlada te zemlje trudila da poveže poljoprivredne proizvođače sa tržištem.

Bonus video: