Mank sad može i da proda Porto Montenegro

“Stekli su se uslovi da kupac i prodavac preko svojih ovlašćenih zastupnika potpišu potvrdu"
107 pregleda 15 komentar(a)
Piter Mank, Foto: Arhiva "Vijesti"
Piter Mank, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.06.2014. 14:48h

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte konstatovao da je Adriatik Marinas kanadskog bogataša Pitera Manka do kraja poštovao sve ugovorne obaveze i za oko 58 miliona eura premašio iznos obavezujućih ulaganja u projekat Porto Montenegro.

“Stekli su se uslovi da kupac i prodavac preko svojih ovlašćenih zastupnika potpišu potvrdu, kojom kupac stiče pravo da prodaje ili otuđi dio kupljene imovine i da proda više od 49 odsto udjela u kompaniji“, saopšteno je nakon sjednice Savjeta na čijem čelu je premijer Milo Đukanović.

U informaciji o ispunjavanju minimalnih investicionih obaveza te kompanije, preuzetih kupovinom imovine mornaričko-tehničkog remontnog zavoda „Sava Kovačević" i Doma vojske Tivat (Porto Montenegro), konstatuje se da je od juna 2007. do septembra 2013. investirano 164.094.335 eura, što u odnosu na obavezujućih 106 miliona eura, predstavlja prebačaj od 54 odsto.

Neuspjelim je proglašen pokušaj zakupa lokacije Njivice jer jedina ponuda konzorcijuma kompanija LLC Lime Production iz Moskve i Billport Finance Corp iz Paname nije ispravna.

Utvrđen je i predlog aneksa ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju golf terena u Tivtu, uz obrazloženje da se tim aneksom daje još jedna šansa investitoru Boka grupi da ispuni finansijske obaveze.

Bonus video: