Smijenili Rastoder, SSCG ne prija što priča medijima

Rastoder je prije smjene upozorila da je to cilj rukovodstva SSCG, tvrdeći da pokušavaju da uguše pobunu radnika kojima duguju više zarada i ne uplaćuju doprinose
3 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Luka Zeković
Senka Rastoder, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.06.2014. 16:21h

Rukovodstvo Sindikalne organizacije Stručne službe Saveza sindikata (SSCG) smijenjeno je juče na vanrednoj sjednici Skupštine te asocijacije. Na sjednici je izglasano nepovjerenje dosadašnjem predsjedniku Sindikalne organizacije Stručne službe, Senki Rastoder i članovima Izvršnog odbora.

„Bivše rukovodstvo je djelovalo suprotno Statutu, programu i drugim aktima SSCG i na taj način dovelo do narušavanja jedinstva Sindikalne organizacije i principa sindikalnog djelovanja“, saopšteno je iz SSCG.

Rastoder je prije smjene upozorila da je to cilj rukovodstva SSCG, tvrdeći da pokušavaju da uguše pobunu radnika kojima duguju više zarada i ne uplaćuju doprinose. Iz SSCG, na čijem čelu je Marko Nikčević, saopšteno je da su smijenjeni, između ostalog, zbog “unošenja netrpeljivosti među sindikalno članstvo i davanja netačnih i neosnovanih informacija medijima, koje su bile isključivo njihov lični stav”.

Izabrani su i novi organi Sindikalne organizacije, za čijeg je predsjednika imenovana Tatjana Vukosavović.

Bonus video: