Akcionari Budvanske rivijere: Poslanici, preispitajte svoj stav još jednom

Kako napominju, investicije u Kraljičinu plažu kojima se maše iz nadležnog Ministrstva nemaju apsolutno nikakve veze sa preduzećem Budvanska rivijera
4 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Sveti Stefan, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.06.2014. 17:12h

Povodom očigledne namjere da se uprkos upozorenjima na štetnost Aneksa o zakupu Svetog Stefana i Miločera isti ipak usvoji, Udruženje akcionara Budvanske rivjiere pozvalo je juče javno poslanike da još jednom preispitaju svoj stav.

"Čvrsto vjerujemo da poslanike niko nije upoznao sa posljedicama koje bi nastupile nakon eventualnog usvajanja. Poslanicima niko nije predočio činjenicu da bi se usvajanjem ove odluke nanijela šteta za tri hiljade akcionara, direktno bi im se oteo novac iz džepa i rizikuje se odštetni zahtjev od 70 miliona eura", saopštili su iz Udruženja koje predvode Miroslav Jeličić i Tripko Krgović.

Oni smatraju da većina poslanika nije upoznata sa činjenicom da je Budvanska rivijera akcionarsko društvo koje je 42 odsto u vlasništvu manjinskih akcionara.

"Usvajanje pomenutog aneksa predstavlja rješenje spora između Države i Grka povodom neusvajanja prostornih planova u vezi sa HTP Miločer, a koje je potpuno odvojen pravni subjekat. U pravnom i suštinskom smislu, ovakava odluka bi bila ista kao, kada bi, recimo, Skupština usvojila odluku da Budvanska rivijera plati račune za struju KAP-a", istakli su akcionari Budvanske.

Kako napominju, investicije u Kraljičinu plažu kojima se maše iz nadležnog Ministrstva nemaju apsolutno nikakve veze sa preduzećem Budvanska rivijera.

"Aneks Ugovora o zakupu Kraljičine plaže je odvojeno pitanje, treba ga posmatrati nezavisno od Sv. Stegana i Miločera i u finalu se to ni ne tiče akcionara Budvanske rivijere.Usvajanjem Aneksa izvršilo bi se neviđeno nasilje nad akcionarima i obmana investitora sa berze. Nezapamćen je slučaj da država direktno otima manjinskim akcionaraima prihode i rješava svoj spor preko njihovih leđa, pri čemu se to uopšte ne krije već redovno navodi kao argument", ističe se u saopštenju.

Udruženje će zato pismenim putem upoznati sve poslaničke klubove o poljedicama eventualnog usvajanja Aneksa, i zato ih pozivaju javno da zatraže pravno mišljenje sa relevantnih adresa nakon čega će sasvim sigurno glasati protiv štetnog Aneksa.

Bonus video: