Razgovarano o početku gradnje turističkog kompleksa na Plavim horizontima

Žugić je naveo i da je Vlada u potpunosti posvećena uklanjanju biznis barijera
80 pregleda 0 komentar(a)
Al Sajed, Radoje Žugić, Foto: Ministarstvo finansija
Al Sajed, Radoje Žugić, Foto: Ministarstvo finansija
Ažurirano: 26.05.2014. 15:22h

Pretpostavke za početak gradnje luksuznog turističkog kompleksa na Plavim horizontima privode se kraju, saopšteno je na sastanku ministra finansija, Radoja Žugića i izvršnog direktora kompanije Qatari Diar, Kaleda Mohamed Al Sajeda.

Al Sajed je naveo da su okončani pregovori za angažman hotelskog operatera, koji je jedan od najprestižnijih svjetskih brendova u toj oblasti.

Žugić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, rekao da je Qatari Diar respektabilan investitor, koji poslovanjem u Crnoj Gori doprinosi stvaranju prepoznatljivog turističkog imidža zemlje.

„Ministarstvo finansija i Vlada su vaši lojalni i ravnopravni partneri, jer prepoznajemo interes da se projekat uspješno realizuje“, kazao je Žugić.

On je objasnio da će se njegovi efekti ogledati u rastu budžetskih prihoda, otvaranju radnih mjesta, dinamičnijem ekonomskom rastu i privlačenju drugih reputabilnih investitora.

Žugić je naveo i da je Vlada u potpunosti posvećena uklanja biznis barijera i stvaranju kvalitetnog i predvidivog poslovnog ambijenta, uz usklađivanje zakonskog okvira za poslovanje i njegovu dosljednu primjenu.

Al Sajed je kazao da je zalaganje Žugića i Ministarstva značajno doprinijelo ubrzavanju rješavanja spornih pitanja i stvaranju pretpostavki za početak realizacije investicije.

On je dodao da je partnere iz Katara privukao jedinstven i dobro očuvan identitet Crne Gore, pa su u budućem periodu moguće investicije u nove projekte, koji bi omogućili valorizaciju domaćih prirodnih resursa.

Bonus video: