Niko ne pita za Novi DKP

Duvanski je još jedna kompanija gdje je država odlučila da promijeni oblik privatizacije i da potencijalnim investitorima ponudi varijantu sa manje obaveza
0 komentar(a)
Novi duvanski lokacija, Foto: Boris Pejović
Novi duvanski lokacija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.05.2014. 03:05h

Za Novi duvanski kombinat, čiji je pokušaj prodaje propao prošle godine, još nema interesovanja, rekao je predsjednik Vladine Tenderske komisije za privatizaciju Branko Vujović.

On je kazao da je bilo najava, ali su ocijenjene neodgovarajućim.

“Nemamo interesovanja iako nam se veoma žuri. Nažalost, nemamo mogućnosti da dođemo do investitora i pored svih nastojanja”, naglasio je Vujović.

Duvanski je još jedna kompanija gdje je država odlučila da promijeni oblik privatizacije i da potencijalnim investitorima ponudi varijantu sa manje obaveza.

“Spremni smo da tu promijenimo startegiju privatizacije, da ne tražimo od investitora i da plati akcije i da preseli fabriku na novu lokaciju. Spremni smo da radimo na zajedničkom ulaganju ako investitor preuzme obavezu da preuzme fabriku i preseli, a naše procentualno učešće bi ostalo iz procijenjene vrijednosti kapitala”, kazao je on.

Država i Glavni grad su vlasnici Novog duvanskog, na koji je prenijeta imovina starog DKP-a.

Vujović je rekao da ni za Montenegro erlajns (MA) nema ”izraženog interesovanja”, ali ima najava i moguće je da tender bude krajem godine. Nacionalni avioprevoznik je u velikim dugovima.

Bonus video: