Ži Žaolin: Obnavljanje flote dobar potez

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva saopšteno je da se Brajović osvrnuo na do sada učinjeno na projektu izgradnje prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare
0 komentar(a)
Ži Žaolin, Foto: Zoran Đurić
Ži Žaolin, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.05.2014. 17:07h

Obnavljanje flote dobar je potez Vlade Crne Gore, imajući u vidu geografski položaj i tradiciju pomorstva koju država baštini, ocijenio je odlazeći kineski ambasador Ži Žaolin.

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović primio je danas u oproštajnu posjetu Žaolina, a tokom razgovora sagovornici su istakli veoma kvalitetnu i plodnu saradnju u prethodnim godinama, uz tradicionalno dobre odnose Crne Gore i Kine.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva saopšteno je da se Brajović osvrnuo na do sada učinjeno na projektu izgradnje prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare.

„On je posebno naglasio impresije sa Međunarodnog foruma posvećenog ulaganjima u infrastrukturu i građevinarstvo, koji je održan prethodne sedmine u Makau, a u kojem je učestvovala delegacija Vlade. Brajović je ponovio da se na Forumu susreo sa predstavnicima Exim banke i kompanije CRBC i da su do početka realizacije projekta autoputa preostale samo određene proceduralni koraci“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je iz kompanije CRBC potvrđeno da je sve spremno za početak radova, i da je već određen projekt menadžer.

„Osim saradnje na projektu izgradnje prioritetne dionice autoputa, tu su i dva broda koja su izgrađena u Kini za kompaniju Crnogorska plovidba, kao i dva nova broda koja su u izgradnji i čija se isporuka očekuje u drugoj polovini godine“, podsjetili su iz Ministarstva.

Prema njihovim riječima, Žaolin je kazao da je obnavljanje flote dobar potez Vlade, imajući u vidu geografski položaj i tradiciju pomorstva koju baštini država.

„Žaolin je zahvalio ministru Brajoviću na saradnji, uz žaljenje što neće prisustvovati zvaničnom početku realizacije projekta autoputa, jer do kraja mjeseca napušta Crnu Goru“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: