Hotel Mediteran "pojeftinio" za 6,4 miliona

Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja
0 komentar(a)
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
hotel Mediteran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.04.2014. 11:14h

Stečajna uprava budvanskog preduzeća Maestraltours raspisala je drugi oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela Mediteran po početnoj cijeni od 58,49 miliona eura, 6,4 miliona nižoj nego na prethodnom tenderu.

Na prodaju je, pored hotela Mediteran, i proizvodno-tehnološka i ostala oprema po cijeni od 2,39 miliona eura, katastarska parcela od 484 metara kvadratnih za 348,48 hiljada i jahta Cranchi Atlantique 40 za 215,7 hiljada eura.

Početna cijena ponuđene imovine Maestraltoursa, budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi 61,45 miliona eura i niža je 6,2 miliona eura nego na prethodnom oglasu.

Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.

Na kompletnoj imovini upisana je hipoteka Hypo Alpe Adria banke, za dva kredita od ukupno 10 miliona eura, koje je Maestraltours uzeo 2007. godine.

Iz stečajne uprave je saopšteno da se ponude za ponuđenu imovinu Maestraltoursa mogu dostavljati podgoričkom Privrednom sudu do 6. juna do 11 sati, dok će one biti otvorene istog dana u 12 sati.

Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od pet odsto od početne cijene imovine. Zainteresovani mogu kupiti cjelokupnu ponuđenu imovinu ili posebno katastarsku parcelu od 484 metara kvadratnih i jahtu.

Ponude treba da sadrže dokaz o uplati depozita i iznos ponuđene cijene. Ponude koje budu dostavljali zainteresovani građani treba da sadrži njihove lične podatke, odnosno ovjerenu fotokopiju lične karte ili pasoša i adresu, dok preduzeća moraju dostaviti dokaz o registraciji i podatke o ovlašćenom za podnošenje ponuda uz punomoćje.

Stečaj u Maestraltours uveden je u junu prošle godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura.

Bonus video: