Plac i Južno more za dug

Procijenjena vrijednost zemljišta i objekta 4,12 miliona. Javno nadmetanje je 5. maja
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2014. 12:31h

Izvršni sudija Privrednog suda Marina Đurović objavila je drugi oglas za prodaju vrijednog placa površine 12.671 kvadrata u vlasništvu preduzeća Trend Korali iz Sutomora i manjeg objekta “Južno more”. To je urađeno da bi firma Bitermo MNG iz Podgorice naplatila potraživanja u iznosu od oko 2,8 miliona eura.

Javno nadmetanje zakazano je za 5. maj.

Firma Bitermo, koju kontrolišu Slovenci, radila je svojevremeno adaptaciju hotela Trend Korali, ali nijesu uspjeli da naplate dug od ovog hotelskog preduzeća.

Niz godina preduzećem Trend Korali gazduje sa stopostotnim vlasništvom investicioni fond Trend čiji je bivši menadžment sa direktorom Mihailom Madžarovićem ostavio velike dugove.

Procijenjena vrijednost nepokretnosti koje su predmet prodaje iznosi ukupno 4,12 miliona eura. Od toga se na zemljište odnosi 2,55 miliona, a procijenjena vrijednost objekta je 1,57 miliona eura. Taj objekat predviđen je za rušenje, a lokacija je vrijedna jer je na njoj ucrtan urbanistički novi hotel sa apartmanima.

Prema nezvaničnim saznanjima, za ovu vrijednu lokaciju postoji interesovanje jednog investitora iz Rusije, ali i pojedinih domaćih investitora koji bi da grade hotel.

Na predstojećem javnom nadmetanju nepokretnosti neće biti moguće prodati ispod 50 odsto ukupnog iznosa procijenjene imovine. Zainteresovani kupci dužni su da polože kao jemstvo 10 odsto utvrđene vrijednosti nepokretnosti.

Bonus video: